Kvartalsrapporter

Sterkere resultat enn ventet fra Telia

Telekomselskapets prognoser for 2020 er under analytikernes anslag.

Ints Kalnins / X02120
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Telia leverer et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 7,9 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal. Det er en forbedring på fire prosent sammenlignet med året før.

Det er bedre enn analytikernes anslag på 7,76 milliarder svenske kroner, ifølge konsensusestimat innhentet av selskapet selv, skriver Infront TDN Direkt.

Omsetningen endte på 22,39 milliarder svenske kroner, på linje med analytikernes spådommer.

Styret i selskapet vil foreslå et utbytte på 2,45 svenske kroner per aksje, opp fra 2,36 svenske kroner året før. Her var det ventet en økning til 2,41 svenske kroner, ifølge Infront.

Les også

Les også: Telenor varsler utbyttedryss på 12,6 milliarder

Svake prognoser

– Om vi ser på 2020 er vi fullstendig klar over de utfordringene som telekombransjen står overfor. Nedgangen i tradisjonelle produkter kommer til å fortsette, så vel som hard konkurranse i kjernevirksomheten og nye tjenester. Vi er klare til å møte disse utfordringene, sier Telias administrerende direktør Christian Luiga i en kommentar.

Prognosen for 2020 gir inntrykk av at selskapet forventer lavere kontantstrøm i år. Telia spår at den operasjonelle kontantstrømmen er ventet å bli på 10,5 til 11,5 milliarder svenske kroner.

Til sammenligning var kontantstrømmen ved utgangen av fjoråret på 12,6 milliarder svenske kroner. Analytikernes prognoser for 2020 var på 12,1 milliarder.

– Som vi understreket i rapporten for tredje kvartal ser vi ikke at capex kommer til å falle ytterligere. Den fortsatte driftsforbedringen forventes å bli kompensert av økt kundedrevet etterspørsel, et høyt ambisjonsnivå i det finske mobilnettet og effektene fra Get i Norge, sier Lugia om prognosen.

Samtidig ventes justert ebitda å øke med 2–5 prosent, opplyser selskapet.

Økte resultatet i Norge

For den norske virksomheten isolert sett ble omsetningen på 3,51 milliarder norske kroner, opp fra 3,44 milliarder i samme periode året før. Her endte det justert ebidta på 1,43 milliarder kroner, opp fra 1,28 milliarder.

– 2019 var et begivenhetsrikt og bra år for Telia Norge hvor vi har kommet langt på reisen med å bygge et nytt selskap etter sammenslåingen med Get TDC. Vi har nådd mange nye milepæler, og tatt flere steg i riktig retning for å gjøre våre kunders reise med oss enda bedre, sier Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan i en kommentar.

Selskapet hadde ved utgangen av fjoråret 2,27 millioner mobilabonnenter i Norge. Det er en nedgang på 48.000 sammenlignet med 2018. Samtidig kan selskapet notere seg en vekst på 28.000 nye bredbåndskunder, noe som gir et totalt antall på 445.000.

Kvartalsrapporten fra selskapetPressemeldingen fra Telia Norge

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Telia
 3. Resultatrushet
 4. Telekom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Lerøy-resultatet ble over 100 millioner lavere enn ventet

 2. Telia tapte TV-kunder, men fikk en stabil sommer

 3. Gjensidige Forsikring vil utbetale seks milliarder i utbytte

 4. Annonsørinnhold

 5. Aker Solutions-ras etter svake resultatutsikter: – Overskuer det meste

 6. Solid tap for Subsea 7 i andre kvartal