Børshopp i Asia etter fremgang i handelskrigen

Børsene i Asia klatrer høyt fredag morgen etter nyheten om at USA og Kina er nærmere en handelsavtale.

Kevin Lamarque / X00157
Publisert:,

Hongkong-børsen stengte høyest på fredag, etterfulgt av Tokyo-børsen. Begge stiger mer enn to prosent.

President Donald Trump indikerte i en Twitter-melding torsdag kveld at partene er «svært nær» en «stor avtale», noe som løftet indeksene på Wall Street.

Kilder har siden sagt til CNBC at landene er enige om prinsippene i en «fase en»-avtale, som fremdeles venter på å bli signert av president Trump.

Samtidig melder Reuters at Det hvite hus har gått med på å gå tilbake på noen av tollene de har lagt på kinesiske varer, i bytte mot at Kina øker innkjøpene av amerikanske landbruksvarer i 2020.

Ifølge Wall Street Journals kilder har USA tilbudt å kutte tollene med opptil 50 prosent for kinesiske varer verdt 360 milliarder dollar.

Dagens oppgang kommer til tross for at Bank of Japans «Tankan-indeks», som måler tilliten i det japanske næringslivet, har falt til sitt laveste nivå på seks år, melder CNBC.

Slik ser det ut i regionen Asia-Stillehavet ved stenging:

  • Hang Seng i Hongkong opp 2,57 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,54 prosent
  • Nikkei 225 i Tokyo opp 2,55 prosent
  • Shanghai Composite opp 1,78 prosent
  • Singapore-børsen opp 0,61 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,46 prosent
«Julen har kommet tidlig» til asiatiske børserKilder til Reuters: Kina har gått med på å kjøpe amerikanske landbruksprodukter for 50 milliarder dollarKilder til CNBC: USA og Kina enige om prinsippene i en avtale
Les også

Rekorder på Wall Street etter Trumps handelstweet