Norwegian-emisjonen er syv ganger overtegnet

Flyselskapets redningsplan kommer seg ett steg videre etter massiv interesse rundt emisjonen.

Publisert: Publisert:

En foreløpig opptelling viser at Norwegian har mottatt ordrer på 2,8 milliarder nye aksjer i forbindelse med emisjonen, opplyser selskapet.

Med inntil 400 millioner nye aksjer som skal utstedes, betyr det at emisjonen er syv ganger overtegnet.

Fristen for å tegne seg i emisjonen gikk ut ved børsslutt torsdag ettermiddag.

Norwegian planlegger å komme med det endelige resultatet fra emisjonen og fordelingen av de nye aksjene tidligst fredag. Det er ventet at aksjene vil bli gitt til investorene tidlig neste uke.

Les også

Leasingselskaper vil konvertere minst 8,56 mrd. til aksjer

Ledelsen vil ha aksjer

Tidligere denne uken ble det kjent at konsernsjef Jacob Schram, finansdirektør Geir Karlsen og styreleder Niels Smedegaard alle har søkt om å tegne seg for aksjer i forbindelse med emisjonen.

Schram søkte om å tegne seg for 700.000 kroner, mens Karlsen ville ha aksjer for 500.000 kroner. Smedegaard på sin side ba om å få tegne seg for aksjer til en verdi på 100.000 kroner.

Med ønsket om å bidra i emisjonen holdt Schram lovnaden han kom med i slutten av april, om at han selv ville bidra med egne penger i selskapet.

– Ja, jeg vil det. Nå kan jeg ikke gjøre det fordi jeg er på innsidelisten og «vet for mye» gitt den stillingen jeg har. Derfor har jeg ikke lov til å kjøpe aksjer, sa Schram, til E24 den gang.

– Men når du kan gjøre det i henhold til regelverket, da vil du gjøre det?

– Ja, jeg vil absolutt investere i selskapet.

Les også

Norwegian nærmer seg skjebnedagen: Sjefen lover å sette egne penger i flyaksjen

Leasingselskaper konverterer mer

Torsdag formiddag opplyste Norwegian at leasingselskapene har gått med på å konvertere minst 840 millioner dollar, tilsvarende 8,56 milliarder kroner, fra gjeld til aksjer.

Ifølge selskapet er det en «betydelig antall» av leasingselskapene som støtter opp om konverteringen av gjeld til aksjer.

Fra tidligere hadde Norwegian sikret seg støtte til å konvertere 730 millioner dollar i leasinggjeld til aksjer.

Selskapet opplyste samtidig at de vil fortsette samtalene med andre leasingselskaper i et forsøk på å få dem med på konverteringen.

Mandag er det igjen klart for obligasjonseiermøte i flyselskapet. Der skal obligasjonseierne i NAS07 stemme over avtalen om konvertering av gjeld til aksjer. Finansdirektør Geir Karlsen opplyste forrige uke at de forventer at dette blir en formalitet.

Les meldingen fra Norwegian her

Tidligere:

Les også

Norwegian setter tegningskursen til én krone

Publisert:
Gå til e24.no