NRC Group vil hente opptil 700 millioner i rettet emisjon

Etter at entreprenørselskapet i fjor tapte penger, vil det nå hente 700 millioner kroner i aksjemarkedet. Flere av de største aksjonærene spytter inn penger.

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Entreprenørselskapet NRC Group opplyser at det har engasjert flere meglerhus for å gjennomføre en rettet emisjon. Målet med emisjonen er å hente 700 millioner kroner.

Meldingen kommer samtidig som selskapet legger frem kvartalsresultatet for fjerde kvartal, og i forkant av kapitalmarkedsdagen torsdag.

Emisjonen som nå varsles skal gjennomføres i to transjer, hvorav den første kan inneholde opptil 10,68 millioner aksjer. Den andre transjen vil inneholde det antall aksjer som samlet gjør at transaksjonssummen blir 700 millioner kroner.

Selskapet opplyser at det har fått betydelig støtte fra eksisterende aksjonærer for en emisjonskurs på 37 kroner per aksje. Onsdag endte aksjen til sammenligning opp på kurs 48,55 kroner.

Haudemann-Andersen skyter inn penger

Selskapets største aksjonær VR-Yhtymä Oy, har forhåndstegnet seg i verdien. Det finske jernbaneselskapet eier rundt 18,29 prosent av aksjekapitalen i selskapet, og har tegnet seg for å opprettholde denne.

Samtidig tegner Jan Haudemann-Andersen seg i emisjonen gjennom sitt selskap Datum AS. Han eier fra tidligere 2,41 prosent av NRC Group og vil opprettholde eierskapet i etterkant av emisjonen.

Administrerende direktør Henning Olsen har forhåndstegnet seg i emisjonen for aksjer verdt 500.000 kroner.

NRC Group har engasjert Arctic Securites, DNB Markets og Nordea Bank til å gjennomføre emisjonen. Det ble åpnet for tegning i emisjonen ved børsdagens slutt.

Det er ventet at den rettede emisjonen vil bli avsluttet klokken 08 torsdag morgen, eller tidligere.

Tapte penger i fjerde kvartal

I kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet hadde et nettotap på 9 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med et tap på 52 millioner kroner samme periode året før.

For 2019 sett under ett endte selskapet med et nettotap på 61 millioner kroner, mot et regnskap som gikk i null året før.

Omsetningen i kvartalet endte på 1,66 milliarder kroner, opp fra 971 millioner kroner året før.

NRC Group varsler samtidig et resultat før skatt på minus 100 millioner kroner i kvartalet, mot minus 64 millioner i 2018.

Selskapet hadde en ordrebok ved utgangen av fjoråret på 7,15 milliarder kroner, opp fra 2,75 milliarder kroner i slutten av året før. Det opplyses at 33 prosent av ordreboken er estimert for produksjon i 2020, mens 24 prosent er estimert for neste år.

Ambisjon om ti milliarder i omsetning

NRC Group venter en omsetning i 2020 på linje med 2019, og har mål om en ebita-margin på over 2,8 prosent.

«For 2020 vil NRC Group prioritere implementering av den oppdaterte strategien, med fokus på bedringstiltak for å rette opp gruppens lønnsomhet. Markedsutsiktene er positive. Fokus vil være å bygge en solid plattform i 2020 for å være posisjonert for ytterligere vekst i 2021 og fremover», heter det i rapporten, skriver Infront TDN Direkt.

Neste år har selskapet mål om ebita-margin mot fem prosent, før det satser på å komme opp mot syv prosent i 2024.

Det opplyses også at selskapet har en ambisjon om å omsette for ti milliarder i 2024. Til sammenligning omsatte selskapet for 6,19 milliarder kroner i fjor.

Kvartalsrapporten fra selskapetMeldingen i forbindelse med emisjonen
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. NRC Group
 2. Aksjelive
 3. Resultatrushet
 4. Emisjon
 5. Bygg og anlegg

Flere artikler

 1. Kværner halverer utbyttet til tross for resultathopp

 2. Varsler krisepakke på 7,1 milliarder kroner

 3. Kriserammet offshorerederi tapte over en halv milliard

 4. Haudemann-Andersen satser på Kahoot

 5. Oljeprisfall bidro til nedgang på Oslo Børs