Nordic Semiconductor økte inntjeningen i andre kvartal

Det norske databrikkeselskapet Nordic Semiconductor preges fortsatt av forsyningsproblemer, men øker inntjeningen i årets andre kvartal og styrer mot milliardmål i 2023.

Konsernsjef Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor
Publisert:

Nordic Semiconductor (NOD) endte med en ebita (inntjening før renter, skatt og nedskrivninger) på 51,9 millioner amerikanske dollar i andre kvartal, som er en oppgang fra 29,2 millioner amerikanske dollar i den samme perioden i 2021. Omsetningen var på 200,2 millioner, som er en oppgang fra 147,6 millioner i 2021.

På forhånd var selskapet ventet å legge frem et ebitda-resultat på 51 millioner dollar og omsetning på 202 millioner, ifølge gjennomsnittet av estimater Infront har hentet inn fra åtte analytikere.

Selskapet oppgir at de styrer mot en omsetning på 190 til 210 millioner dollar i årets tredje kvartal. Selskapet forventer å få en bedre tilgang på wafer i fjerde kvartal og en omsetning i 2022 som gjør at de fortsatt styrer mot målet om en milliard dollar i omsetning i 2023.

Selskapet produserer databrikker (chips), også kalt halvledere eller semiconductors som brukes mye i produkter som PC-er, spillkonsoller, smarttelefoner, leker og helsesensorer.

Nordic Semiconductor leverer blant annet teknologi som brukes i tastaturer og mus til Logitech, syklene til Oslo bysykler og til insulinovervåkningssystemer for diabetikere.

– Milepæl

Det er første gang Nordic Semiconductor har en kvartalsvis omsetning over 200 millioner dollar.

– Selv om vi passerer en milepæl er vår leveringskapasitet fortsatt påvirket negativt av den vedvarende wafer mangelen. Etterspørselen etter Bluetooth lavenergi produkter er fortsatt betydelig over nåværende kapasitet, og med wafer begrensningen vil vår kortvarige omsetning fortsatt avhenge av tilbud og ikke etterspørsel, sier konsernsjef Svenn-Tore Larsen i en melding fra selskapet.

Svekket konsumersegment

Carnegie kom med en oppdatering 6. juli hvor de senket sitt kursmål for Nordic Semiconductor fra 174 norske kroner til 160 norske kroner per aksje og gjentok sin hold-anbefaling.

Carnegie begrunnet oppdateringen med at konsumersegmentet og forbruk har svekket seg den siste tiden, og at to tredjedeler av selskapets omsetning er relatert til dette markedet.

Nordic Semiconductor produserer databrikker.

Wafer-begrensning

Det har lenge vært høy etterspørsel etter databrikker. Gjennom pandemien har Nordic Semiconductor hatt problemer med å møte etterspørselen. Det har skyldtes mangelen på «wafer» (skiver med halvledere), ofte silisium. Mangelen på wafer var et resultat av at det ble spådd en lavere etterspørsel etter databrikker som følge av pandemien, men dette viste seg å slå feil.

Både NOD og mange andre databrikkeselskaper har outsourcet produksjonen av de tynne silisiumskivene til Asia. I rapporten for samme kvartal i 2021 uttalte Svenn-Tore Larsen at de jobbet med å fremme waferleveranser og forkorte ventetiden fra levert wafer til ferdig produkt. Samt at de håpet at etterslepet skulle avta i løpet av 2022.

Kjøper opp amerikansk selskap

8. juli annonserte Nordic Semiconductor i en børsmelding at de kjøper opp det amerikanske selskapet Mobile Semiconductor. Selskapet er ekspert på teknologi innen minne for mikrokontrollere og «system-on-a-chip».

Selskapet er basert i Seattle og har over lengre tid vært leverandør av RAM minne til Nordic Semiconductor sine trådløse IoT enheter. Det er ventet at oppkjøpet trer i kraft i løpet av tredje kvartal i 2022 etter godkjenning fra amerikanske myndigheter.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om