Nytt byks for bitcoin til over 43.000 dollar

Prisen på én bitcoin stiger til det høyeste på nesten tre måneder, men er fortsatt langt under årets toppnivå.

Publisert: Publisert:

Kryptovalutaen bitcoin satt ny rekord på 64.800 dollar i april, men har siden den gang svingt kraftig i takt med reguleringsfrykt og utspill fra krypto-entusiaster og skeptikere.

Etter en halvering til under 30.000 dollar tidligere i sommer, er prisen nå på rundt 43.300 dollar eller 382.000 kroner, ifølge CoinMarketCap.

Analytiker William Noble i Token Metrics, ser 43.700 dollar som et viktig motstandsnivå. Hvis kursen overstiger xdet, tror han det kan åpne for kraftig videre oppgang.

– Da kan 49.000 dollar bli neste stopp, og jeg vil ikke utelukke et hopp tilbake til over 64.000 dollar, sier han til Forbes.

Analytikere peker på høyere risikoappetitt i markedet den siste tiden som årsak til oppgangen.

Men med så store svingninger, mangler det heller ikke på advarsler om nedturer. Både det norske Finanstilsynet og tilsvarende europeiske myndigheter minner til stadighet om den høye risikoen knyttet til kryptovaluta.

Kursen på bitcoin har svingt kraftig, men så langt i år er prisen likevel opp rundt 50 prosent.
Les på E24+

Dette kan endre kryptovaluta fra spekuleringsobjekt til allmenn aksept

Ønsker investorbeskyttelse

Den relativt ferske finanstilsynsdirektøren i USA, Gary Gensler, har også fått mye oppmerksomhet i kryptomarkedet denne uken.

Professoren har tidligere gitt svært populære kurs i både kryptovaluta og blokkjedeteknologi ved prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology.

– Jeg er nøytral når det gjelder teknologien, til og med fascinert, men jeg er ikke nøytral når det kommer til investorbeskyttelse. Hvis noen vil spekulere, så er det deres eget valg, men vi har en rolle som nasjon å beskytte de investorene mot svindel, sa han på en konferanse tidligere i uken, ifølge Bloomberg.

Selv om selve grunnideen bak kryptovaluta strider mot regulering, er det også en del som ønsker dette velkommen, da det både kan hindre de verste svingningene og beskytte kjøpere og selgere.

Gary Gensler ble tidligere i år sjef for det amerikanske finanstilsynet (SEC). I sin tid som professor ved MIT foreleste han blant annet om kryptovaluta og blokkjedeteknologi.
Les på E24+

Nysgjerrig på kryptovaluta? Slik kommer du i gang

Boost for Ethereum etter oppgradering

Bitcoin er den klart største kryptovalutaen med en total markedsverdi (totalt for alle bitcoin som sirkulerer) på 815 milliarder dollar.

Neste på listen over de mange tusen variantene av kryptovaluta er Ethereum, der verdien nå ligger på 347 milliarder dollar, etter en oppgang på 22 prosent den siste uken.

Her ble det utført en viktig oppgradering torsdag, som begrenser utstedelser av ny valuta, og som har gitt Ethereum en tydelig boost, skriver Reuters.

Les på E24+

Har bitcoin en plass i 60/40-porteføljen?

Forbes: Bitcoin Prices Just Reached Their Highest Since May – What's Next?Bloomberg: Ether Jumps as ‘London’ Upgrade Gets Done: The Week in Crypto
Publisert:
Gå til e24.no