Oslo Børs med oppgang for andre dag på rad

SAS steg på positiv Oslo Børs tirsdag, etter at den norske regjeringen åpner for å gjøre om statens utestående gjeld i selskapet til aksjer.

Publisert:

Hovedindeksen åpnet opp 1,20 prosent, og steg videre utover handelsdagen.

Hovedindeksen endte til slutt opp 2,15 prosent tirsdag.

Dermed har Børsen steget to dager på rad.

Investeringsøkonom Mads Johannesen kalte gårsdagens utslag et «lettelsesrally».

Slik gikk det for de mest omsatte aksjene på Børsen tirsdag:

  • Equinor steg 3,82 prosent
  • Aker BP steg 3,43 prosent
  • Norsk Hydro endte opp 1,56 prosent
  • Yara steg 4,12 prosent
  • DNB endte opp 3,34 prosent

Oppgangen var drevet av stigende oljepris. Et fat nordsjøolje koster 116,6 dollar i 16.30-tiden.

Oljeprisen støttes blant annet av forsyningsforstyrrelser i Libya og Ecuador samt rapporterer om at Opecs tilgjengelige kapasitet er lavere enn ventet, ifølge TDN Direkt.

Nyhetsbyrået melder at Pareto Securities anslår at den nåværende ledige kapasiteten i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Irak ligger på rundt 1,6 millioner fat per dag, men at den ledige kapasiteten ikke vil bli utnyttet ytterligere før oljeprisene stiger betydelig, potensielt ikke før oljeprisene når 150 dollar fatet.

Oslo Børs endte med markant oppgang også mandag, hvor indeksen endte dagen opp 1,8 prosent.

Norge vil ikke inn med mer egenkapital i SAS

I morgentimene orienterte den norske regjeringen at den åpner for å gjøre om den norske statens utestående gjeld på 1,5 milliarder kroner i SAS til aksjer.

– Regjeringen har besluttet at det ikke er aktuelt å gå inn med egenkapital. Vi har også besluttet at under gitte forutsetninger og vilkår kan la deler eller hele av den utestående gjelden bli omgjort til aksjer, sier næringsminister Jan Christian Vestre under en pressekonferanse tirsdag.

Indirekte kan staten med det ende opp med å bli aksjonær i flyselskapet.

– Vi ser ikke for oss å bli en langsiktig eier av SAS, men vi er villig til å diskutere muligheten til å konvertere gjelden til aksjer nå, sier Vestre.

SAS-aksjen steg kraftig etter nyheten. På ett tidspunkt var aksjen opp over ti prosent på Stockholmsbørsen.

Ved stengetid på Oslo Børs endte aksjen med en oppgang på 4,71 prosent tirsdag. På Stockholm-børsen stiger flyselskapet rundt 7 prosent.

Equinor kjøper kraftselskap

Like før åpning meldte børslokomotivet Equinor at de sammen med SSE Thermal kjøper det britiske kraftselskapet Triton Power for 4,1 milliarder kroner.

Når handelen er fullført, vil Equinor og SSE Thermal eie Triton Power gjennom et 50/50 samarbeidsprosjekt («joint venture»).

Les også

Markant opptur på Oslo Børs: – Et lettelsesrally

Publisert:
Gå til e24.no