Oppgang på Børsen – Polight klatret markant

Hovedindeksen steg forsiktig på ukens første dag, til tross for markant nedgang for oljeprisen. Samtidig klatret Polight-aksjen etter en ny bestilling.

Børsdagen
  • Svein Olav Sæter
  • Ine Brunborg
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs runder av ukens første dag med en oppgang på 0,17 prosent til 1.147,45 poeng.

Her avslutter Equinor (opp 0,01 prosent), Rec Silicon (opp 7,88 prosent) og Yara (opp 0,61 prosent) som Børsens mest omsatte aksjer.

Hovedindeksen avsluttet forrige uke med et lite fall fredag ettermiddag. Totalt var det derimot en oppgang på rundt én prosent forrige uke sett under ett.

Polight får ny kjøpsordre etter fall på børs

Polight-aksjen ender en oppgang på 13,76 prosent, og markerer seg blant dagens vinneraksjer på Børsen.

Rett før åpningstid skrev Polight i en børsmelding at de har mottatt en bestilling av deres TLens-produkt fra en kunde de allerede har et forhold med. Bestillingen skal være verdt nesten 1,5 million kroner.

Teknologiselskapets linseleveranser til et smarttelefon-prosjekt ble for litt over en uke siden avlyst. Da stupte Polight-aksjen over 20 prosent.

Også Komplett-aksjen steg markant, og runder av med en oppgang på 6,69 prosent til kurs 57,4 kroner. Samme dag har TDN Direkt meldt at meglerhusene ABG Sundal Collier og DNB Markets har tatt opp dekning av aksjen med kjøpsanbefaling, og med kursmål på henholdsvis 73 og 90 kroner.

Ellers har tørrlastrederiet Jinhui Shipping varslet at de vil lever overskudd i andre kvartal. Til sammenligning avsluttet selskapet samme kvartal i fjor med et underskudd etter skatt på 5,3 millioner dollar (47 millioner kroner). Aksjen ender opp 6,5 prosent.

Les også

Containerrederiene på vei mot historisk overskudd på 700 mrd.

Les på E24+

Dette kan gi ny kurssmell i Polight

Oljeprisen faller, mens Asia-børsene stiger

Oljeprisen er mandag formiddag ned 2,89 prosent for dagen, og ligger godt under 70-dollarsmerket. Ved stengetid på Oslo Børs omsettes ett fat nordsjøolje for 68,24 dollar i spotmarkedet.

Mandag morgen kom også nye tall for norsk industriproduksjon. Disse viste en oppgang på 5,3 prosent fra samme måned i fjor. Spesielt byggingen av skip og oljeplattformer gjorde et byks, med en oppgang på hele 19,2 prosent, ifølge tall fra SSB.

Kun bergverksdriften hadde mindre aktivitet i juni i år enn i fjor. Her falt produksjonen med 18,1 prosent.

Tidligere på dagen var det god stemning på børsene i Asia. Der var det spesielt kinesisk oppgang på børs etter sterkere amerikanske jobbtall enn ventet.

På ettermiddagen er det et blandet bilde på de amerikanske indeksene, der teknologitunge Nasdaq skiller seg ut med en svak oppgang.

Les på E24+

Eksperter om tech-aksjene: – Sektoren vil være sensitiv

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Oljeprisen

Flere artikler

  1. Equinor slo tilbake på Oslo Børs

  2. Oslo Børs endte med solid oppgang

  3. Rederi føk opp på positiv Oslo Børs

  4. Oslo Børs endte dagen med fall etter forverring av oljeprisen

  5. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs