Kahoot til værs på positiv Oslo Børs

Kahoot og Höegh Autoliners steg kraftig etter tallslipp, mens Aker Solutions klatret etter ny kontrakt.

Publisert:

Oslo Børs var markant opp hele handelsdagen. Hovedindeksen var opp 1,45 prosent ved børsslutt.

Utviklingen kommer etter at børsene i Asia var i positivt terreng i morgentimene torsdag, og etter bred oppgang på Wall Street i går kveld.

Oljeprisen ligger på rundt 98,1 dollar fatet ved børsstenging. Det er rundt fire dollar høyere enn da Børsen stengte onsdag, og opp 1,1 prosent siden midnatt.

Oljeselskapene Equinor (opp 2,46 prosent) og Aker BP (opp 3,2 prosent) er de to mest omsatte aksjene.

Kahoot skyter opp

Den digitale læringsplattformen Kahoot omsatte for 36,1 millioner dollar i årets andre kvartal, opp fra 18,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Resultatet etter skatt endte likevel med et tap på 0,79 millioner dollar, en forverring fra 5,6 millioner dollar i overskudd samme kvartal i fjor.

Kahoot har lykkes i å øke antallet betalende brukere til flere av deres tjenester dette kvartalet, og de har nå totalt 1.210.000 betalende brukere fordelt på de ulike tjenestene. Dette er en økning på 30 prosent sammenlignet med antall betalende brukere for et år siden.

Les også

Kahoot med kraftig omsetningsvekst

Aksjen skjøt opp etter resultatslippet, og er opp over 26 prosent ved børsslutt som en av de mest omsatte aksjene.

Flere analytikere peker på guidingen fra Kahoot som den viktigste årsaken bak aksjehoppet. Håkon Fuglu i SEB er fornøyd med fremtidsutsiktene fra selskapet.

– Man fryktet at selskapet skulle nedjustere guidingen for 2022, men nå skal de altså opprettholde den. Det er helt klart positivt, sier Fuglu til E24.

Les også

Børsfest for Kahoot: – Mer kjøtt på beinet

Höegh Autoliners og Aker Solutions hopper

I tillegg til dagens klare børsvinner Kahoot er det flere andre selskaper som enten har sluppet tall eller nyheter blant aksjene som stiger mest.

Oljeserviceselskapet Aker Solutions meldte i morgentimene at det har blitt tildelt kontrakt med Aker BP på mellom én halv og 1,5 milliarder kroner for leveranser til Trell og Trine-prosjektet i Nordsjøen.

Aker Solutions-aksjen er opp rundt 8,7 ved stenging.

Subsea 7, som ble tildelt en omtrent like stor kontrakt på prosjektet, stiger samtidig rundt 2,5 prosent.

Les også

Aker Solutions og Subsea 7 med betydelige kontrakter på Trell og Trine-prosjektet

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners leverte bedre i andre kvartal enn på samme tid i fjor både når det gjelder omsetning og resultat, viser kvartalsrapporten.

Resultatet økte til 53,2 millioner dollar, mens inntektene økte til 318 millioner dollar. Selskapet meldte samtidig at de vil betale ut et utbytte på 15 millioner dollar for kvartalet, og at de venter tilsvarende utbytteutbetalinger ut 2022.

Höegh Autoliners-aksjen steg over 9 prosent.

Dermed fortsetter den positive børstrenden for selskapet. Aksjen er opp rundt 60 prosent det siste året.

Nel reduserte underskuddet

Hydrogenselskapet Nel fikk et resultat før skatt på minus 277 millioner kroner i andre kvartal, opp fra minus 314 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Selskapets ferske kvartalsrapport viser også at Nel fikk inntekter på 183 millioner kroner, opp fra 164 millioner i andre kvartal i fjor.

Økte kostnader bidro samtidig til at driftsresultatet falt til minus 241 millioner kroner fra minus 149 millioner kroner. Nel peker på at det underliggende driftsresultatet ble påvirket av høyere personalkostnader, økte råvarekostnader og noe utsatte leveranser.

Nel varsler samtidig torsdag om at selskapet vil bygge ut enda en produksjonslinje på det helautomatiserte anlegget på Herøya i Porsgrunn.

Nel-aksjen steg 1,6 prosent i løpet av handelsdagen.

Les også

Nel bygger ny produksjonslinje i Porsgrunn

Resultatøkning for DNO

DNO tjener godt på høye olje- og gasspriser, og fikk et resultat etter skatt på 72 millioner dollar i andre kvartal, en økning fra 56,7 millioner året før. Det viser selskapets ferske kvartalsrapport.

Oljeselskapet sin totale omsetning doblet seg til 360 millioner dollar i kvartalet. Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 256,1 millioner dollar.

DNO hadde per utgangen av kvartalet en netto kontantbeholdning på 129,5 millioner dollar. Det er det første kvartalet med positiv netto kontantbeholdning siden 2018, skriver selskapet.

DNO-aksjen fallt 1,5 prosent i 12-tiden, men var minimalt opp ved stenging.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om