Nedgang på Oslo Børs

Pexip-aksjen falt markant torsdag etter å ha satt seg mål om å bli markedsledende i videomarkedet.

Publisert:

Hovedindeksen startet dagen med oppgang, men det snudde utover formiddagen.

Til slutt endte dagen med en nedgang på 0,80 prosent for hovedindeksen.

Ute i Europa er også fall det generelle bildet på de sentrale børsene. De amerikanske aksjemarkedene startet også dagen med fall, etter oppgang så langt denne uken.

Pexip-aksjen steg like etter åpning, men det snudde raskt til nedgang. Aksjen endte ned 4,83 prosent torsdag, etter å ha vært ned over 5 prosent tidligere på dagen.

Selskapet meldte torsdag morgen at de vil bli ledende i videomarkedet. Da opplyste de også at de nærmer seg slutten av perioden med økt investeringstempo i salg og teknologi, som de mener vil bedre profitten i 2022 og dytte selskapet mot et positivt resultat før avskrivinger og nedskrivinger (EBITDA) i 2023.

Millionkontrakt til Aker Solutions

Før børsåpning meldte Aker Solutions at de får en kontrakt av «betydelig størrelse», som selskapet definerer mellom 200 millioner og 700 millioner kroner, på Åsgard-feltet. Selskapet skal levere undervanns kompresjonsmoduler til gassfeltet og Equinor.

Aker Solutions-aksjen endte torsdag ned 2,16 prosent, etter å ha vært opp tidlig på handelsdagen.

Equinor-aksjen endte også dagen ned. Aksjen falt 1,27 prosent.

Prosafe hadde også kontraktsnytt på morgenen, og får forlenget den faste charterperioden for «Safe Concordia». Forlengelsen har en verdi på 6 millioner dollar, ifølge meldingen.

Aksjen til selskapet falt også torsdag, og endte ned 3,74 prosent.

Insr Insurance Group hadde derimot en god dag på børsen. Aksjen til forsikringsselskapet steg over 43 prosent, og er nå verdt 0,33 kroner per aksje.

Oljeprisen med en dupp

Oljeprisen har klatret oppover de siste dagene, og fikk en foreløpig topp for uken på nesten 76,7 dollar fatet (brent spot) natt til torsdag.

Utover dagen falt derimot oljeprisen noe tilbake, og rundt stengetid for Oslo børs lå oljeprisen rundt 75,2 dollar fatet.

Det er godt under prisnivåene på over 82 dollar fatet man så for et par uker siden.

– Selv om markedene rundt om i verden er tilbake på nivåene de var før Verdens helseorganisasjon varslet om omikronviruset, så har ikke oljeprisen klart det samme, skrev Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport torsdag.

Publisert:

Her kan du lese mer om