Dagen på Wall Street

Wall Street startet uken med nedgang – Tesla falt etter Big Short-veddemål mot aksjen

Gigantsammenslåing sendte AT&T- og Discovery-aksjene oppover, mens avlyst tariff var godt nytt for amerikansk stål.

 • Svein Olav Sæter
Publisert:

Wall Street endte i minus forrige uke, etter sjokkerende høye inflasjonstall. På ukens første handelsdag endte de amerikanske børsindeksene slik:

 • Dow Jones ned 0,16 prosent
 • Nasdaq ned 0,38 prosent
 • S&P 500 ned 0,25 prosent

Stort veddemål fra Big Short-stjerne

Mandag kveld ble det kjent at Michael Burry har inngått et stort veddemål mot Tesla-aksjen. Investoren, kjent for å være blant de som tjente stort ved å «short» boligmarkedet, har kjøpt salgsopsjoner for 800.100 aksjer i Tesla, ifølge CNBC.

Det utgjør en verdi på rundt en halv milliard dollar, eller over fire milliarder kroner.

Salgsopsjonene gir Burry muligheten til å selge Tesla-aksjer til en allerede bestemt pris på en fremtidig dato. Et fall i Teslas aksjepris vil derfor føre til gevinst for investoren. Det er ikke kjent hva innløsningskursen eller datoen for kjøpsopsjonene er.

Tesla falt i løpet av dagen 2,19 prosent.

Gigantsammenslåing

AT&T sin innholdstjenete Warner Media og mediekonsernet Discovery går inn for en gigantsammenslåing, ifølge en melding fra selskapene mandag morgen.

Strømmetjenesten HBO og TV-kanalen CNN er del av Warner Media, mens Discovery+ er del av Discovery.

Det nye kombinerte selskapets sjef, David Zaslav, sier til CNBC på mandag at han tror strømmetjenesten kan nå 400 millioner abonnenter i fremtiden. Til sammenligning har Netflix 200 millioner og Disney+ har 100 millioner. HBO og Discovery+ har til sammen 100 millioner abonnenter i dag.

AT&T vil i transaksjonen motta 43 milliarder dollar som en kombinasjon av kontanter og gjeld. Førstnevntes aksjonærer får en eierandel på 71 prosent i det nye selskapet, mens Discovery-aksjonærene vil kontrollere 29 prosent.

Financial Times skriver at det den nye giganten innenfor strømming vil verdsettes til rundt 1.100 milliarder kroner. Det gjør selskapet litt over halvparten så stort som Netflix, og nesten halvparten så stort som Disney.

AT&T-aksjen steg nesten fem prosent ved børsens åpning, men endte ned 2,67 prosent. Discovery-aksjen steg over ti prosent, men endte også kraftig i minus, med et fall på fem prosent.

Netflix falt 0,9 prosent ved start, mens Disney endte 2,12 prosent .

Stål steg etter avlyst tariff

En felles uttalelse fra EU og USA på mandag opplyser om at partene skal gå sammen for å forhandle om tariffene de har påført hverandre, ifølge CNBC.

USA påla europeisk stål en tariff på 25 prosent i 2018, og EU svarte med tariffer på whiskey, peanøttsmør og appelsinjus, blant annet. I juni i år planla EU å trappe opp tariffene og pålegge amerikansk stål en tariff. Denne velger unionen nå å avlyse.

De største stålprodusentene i USA steg på nyheten. Nucor endte opp 3,70 prosent, U.S. Steel gikk opp 3,37 prosent og Cleveland-Cliffs aksjen steg 7,07 prosent.

Les også

Børsknekk for norske elbilladere i mai: Spetalen med fulltreff

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. AT&T
 4. Discovery
 5. Strømming
 6. Netflix
 7. Disney+

Flere artikler

 1. «The Big Short»-stjernen Michael Burry laster opp i Golden Ocean

 2. Tesla-fall kan ha barbert Oljefondets verdier med milliarder på én måned

 3. AT&T og TV Norge-eier Discovery i gigantsammenslåing

 4. Wall Street vendte nedover i sluttspurten

 5. «The Big Short»-investor kjøpte mer i Fredriksen-rederi