Wall Street bryter tapsrekke

De amerikanske aksjemarkedene endte svakt opp tirsdag, etter fire dager med fall.

WALL STREET: Det har vært et tungt år i det amerikanske aksjemarkedet i 2022.
Publisert:

Wall Street startet i negativt terreng tirsdag, men var over i pluss etter rundt en times handel.

Siden var utviklingen forsiktig og blandet, og til slutt endte alle indeksene såvidt i pluss:

  • Dow Jones steg 0,28 prosent
  • Nasdaq endte opp 0,01 prosent
  • S&P 500 steg 0,11 prosent

Flere kjente selskaper legger frem resultater etter stengetid tirsdag. Sports- og klesgiganten Nike og transportselskapet Fedex kommer begge med kvartalsrapporter.

Matvareprodusenten General Mills la frem sin kvartalsrapport før børsåpning. Selskapet står bak flere frokostblandinger, og merkevarer som Old El Paso, Häagen-Dazs og Yoplait.

Selskapet leverte litt bedre enn ventet både på resultat og inntekter, ifølge Bloomberg. Likevel falt aksjen 4,58 prosent tirsdag.

Lavere salgsvolum, og svakere enn ventet fra dyremat-segmentet, trekkes frem av analytikerne som bekymringer, ifølge Bloomberg.

– Ingen tegn til nissen

Forrige uke var det nedgang på Wall Street både onsdag, torsdag og fredag forrige uke, etter rentebeslutningen fra USAs sentralbank onsdag kveld.

Der ble renten satt opp med 0,5 prosentpoeng, samtidig som forventingene til rentetoppen ble oppjustert til 5,1 prosent. Renteintervallet i USA er nå på 4,25–4,50 prosent.

Mandag fortsatte den negative trenden fra før helgen for markedet.

– Det er fortsatt ingen tegn til nissen. Spenn dere fast, sier Louis Navellier, grunnlegger av investeringsselskapet Navellier & Associates, til CNBC.

Han referer da til julenisse-rally. Begrepet dreier seg om at det ofte er en opptur i aksjemarkedet akkurat rundt jul.

Les på E24+

På innsiden av Twitter-dramaet

Uventet grep fra Bank of Japan

I Japan tok sentralbanken tidligere i dag et uventet grep, samtidig som styringsrenten ble holdt uendret på minus 0,1 prosent.

Bank of Japan besluttet å utvide sin grense for «yield kurven», altså hvor høyt og lavt sentralbanken lar renten på 10-årige statsobligasjoner bevege seg. Før var taket og bunn på renten pluss og minus 0,25 prosent, men det er nå utvidet til pluss minus 0,5 prosent.

– Det var definitvt en overraskelse. Jeg tror ikke det var noen der ut som ventet det, sier Ben Jeffrey, rentestrateg hos BMO, til CNBC.

Den japanske valutaen, yen, styrket seg mot dollaren etter det overraskende grepet. Renten på tiårige japanske statsobligasjoner gjorde samtidig det største hoppet siden 2015. Renter på andre statsobligasjoner, som den amerikanske tiåringen, har også steget tirsdag.

– Selv om endringene ikke er den aller største, er det et tydelig tegn på at Bank of Japan har startet på en gradvis normalisering av pengepolitikken, skrev DNB-analytiker Magnar Østnor i en melding tidligere tirsdag.

Mens mange andre av verdens sentralbanker har hevet renten kraftig det siste året, har den japanske sentralbanken holdt renten uendret.

– De er definitivt den siste som står igjen med tanke på å være duete, og nå er de fortsatt duete men i mindre grad, sier Jeffrey.

Begrepet «duete» brukes om sentralbankgrep som er mer forsiktig, som motstykket til «haukete» som er mer aggressivt.

Publisert: