Credit Suisse beordres til milliardutbetaling til tidligere statsminister

Den skandaleherjede banken Credit Suisse beordres av en domstol i Singapore til å betale nesten en milliard dollar til en tidligere georgisk statsminister.

Credit Suisse kan overtas av storbanken UBS allerede neste uke.
Publisert: Publisert:

Striden mellom den tidligere georgiske statsministeren Bidzina Ivanishvili og den kriserammede, sveitsiske banken strekker seg tilbake til 2011.

Ivanishvili var kunde i Credit Suisse, og var blant flere som ble svindlet av bankmannen Patrice Lescaudron.

Det sveitsiske finanstilsynet Finma konkluderte i en rapport om saken med at banken hadde fått flere advarsler og beviser på flere hundre mistenkelige transaksjoner.

Det Singapore-baserte datterselskapet Credit Suisse Trust Ltd beordres til å betale ham 926 millioner dollar, skriver Financial Times.

Les også

Kriserammede Credit Suisse mistet milliarder i første kvartal

Lescaudron ble i 2018 dømt for å ha tatt penger fra Ivanishvilis kontoer for å dekke over tap i andre portføljer eid av russere, skriver Bloomberg.

Credit Suisse har også i en domstol i Bermuda blitt beordret å utbetale 600 millioner dollar. Summen fra Bermuda-kjennelsen skal rekalkuleres så det ikke blir dobbelt tilbakebetaling.

Les også

Storbanken UBS kjøper kriserammede Credit Suisse

Domstolen i Singapore framhever at Credit Suisse ikke hindret Lescaudron i å ha tilgang på eiendeler. Banken selv har hevdet at bankmannen handlet alene og strakk seg langt i å dekke over svindelen.

– Kjennelsen som ble publisert i dag, er feil og utgjør veldig betydelige rettslige spørsmål, heter det i en uttalelse fra en talsperson fra Credit Suisse.

Credit Suisse har vært rammet av en lang rekke kriser og skandaler. Storbanken UBS har kjøpt opp Credit Suisse, og det er ventet at overtakelsen skjer neste uke.

Publisert:

Her kan du lese mer om