Nedgang på Oslo Børs

Oslo Børs endte dagen med svak nedgang. Skandia Greenpower steg kraftig etter melding om at de har hentet inn kapital.

Publisert:

Det var stort sett forsiktig nedgang på Oslo Børs onsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen med en nedgang på 0,16 prosent.

Oljeprisen har svekket seg siden Børsen var åpen sist.

Nordsjøolje (brent spot) handles for rundt 84,7 dollar fatet i skrivende stund. Det er en nedgang på 0,4 prosent siden midnatt.

Så langt denne uken har det vært ganske forsiktige utslag overordnet på Oslo Børs. Mandag endte med svak nedgang, mens det var helt marginal oppgang tirsdag.

Les på E24+

Tallslipp fra laksegigantene: – Blir et spesielt kvartal med skattetilpasninger

Slik gikk det med noen av de mest omsatte aksjene:

  • Hafnia endte ned 0,32 prosent
  • Equinor endte ned 1,16 prosent
  • Aker BP falt 3,97 prosent
  • DNB steg 1,63 prosent
  • Norsk Hydro endte ned 2.06 prosent
  • Frontline falt 0,7 prosent

Norwegian-aksjen falt prosent som en annen mye omsatt aksje. Utviklingen kommer etter at Pareto Securities har gjenopptatt dekning med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 15 kroner per aksje.

«Med passasjertrafikk som henter seg inn, og begrenset kapasitetsøkning for det nordiske markedet forventer vi forbedret driftsmiljø i 2023-24», skriver meglerhuset om Norwegian i en oppdatering.

Skandia Greenpower reddes av emisjon

Selskapet hoppet kraftig på Oslo Børs onsdag etter at de melde at de har hentet inn kapital. Det kommer frem i en børsmelding.

«Evendo Invest har forpliktet seg til å tegne aksjer i Selskapet gjennom en rettet emisjon av nye aksjer i Selskapet rettet mot Evendo Invest basert på vilkårene i avtalen.», heter det i meldingen.

Dersom styret godkjenner emisjonen, vil det innebære 40 185 760 nye aksjer i selskapet. Tegningskursen er på 0,31 kroner per, aksje med en bruttoproveny på om lag 12,5 millioner kroner. Aksjen steg over 152 prosent på Børsen etter at emisjonen ble kjent.

Les også

Skandia Greenpower reddes av emisjon - hopper kraftig på Børsen

For under to uker siden raste selskapet over 80 prosent på Oslo Børs. Etter registrering av den nye aksjekapitalen knyttet til den rettede emisjonen vil Selskapet ha en aksjekapital på 2,8 millioner kroner.

Selskapet gikk på børs i 2021. De markedsførte seg da som en utfordrer i strømbransjen med satsing på lave priser og en digital modell.

Ved stengetid var aksjen opp 173,91 prosent.

Mowi med tallslipp: – På linje med forventningene

Mowi er først ut blant laksegigantene til å legge frem resultater for fjerde kvartal.

Det operasjonelle driftsresultatetoperasjonelle driftsresultatetDet selskapet tjener på driften før verdijusteringer på fisken i sjøen, renter og skatt for fjerde kvartal steg til 239 millioner euro i kvartalet, opp fra 146 millioner euro på samme tid året før. Omsetningen endte på 1,36 millioner euro, som var litt under forventingene men høyere enn året før.

Den norske oppdrettsgiganten melder samtidig at de venter rekordhøye slaktevolumer i 2023, men setter enkelte investeringer på vent som følge av grunnrenteskatten.

Mowi foreslår å betale et kvartalsvis utbytte på 1,7 kroner per aksje til sine eiere, totalt 879 millioner kroner.

– Stort sett på linje med forventningene, sier analytiker Christian Nordby i Kepler Cheuvreux til E24 om tallene fra Mowi.

Han påpeker at utbyttet var litt lavere enn han ventet, men også at selskapet har klart å få et normalt nivå med kontrakter til tross for usikkerheten rundt grunnrenteskatten.

Mowi-aksjen falt 0,71 prosent onsdag.

Les også

Mowi skal kutte 435 jobber uavhengig av lakseskatten

Aker Carbon Capture minsket tapene

Det Aker- og Kjell Inge Røkke-dominerte karbonfangstselskapet fikk et underskudd på 42 millioner kroner før skatt forrige kvartal. Det er en forbedring fra et resultat før skatt på minus 65 millioner på samme tid.

Omsetningen til Aker Carbon Capture fortsatte å øke til 239 millioner kroner i kvartalet, opp fra 130 millioner på samme tid i 2021. Både omsetning og resultat var også bedre enn i tredje kvartal.

Aksjen endte opp 3,94 prosent.

Zaptec

Elbilladerselskapet Zaptec la i morgentimene frem kvartalstall som viste noe vekst i omsetningen, men samtidig trakk økte kostnader ned resultatet sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

Resultatet etter skatt endte på minus 20,8 millioner kroner, ned fra 32,4 millioner i fjerde kvartal 2021. Zaptec-aksjen falt igjennom formiddagen.

Zaptec-aksjen endte til slutt med en oppgang på 2,85 prosent.

Resultatrush

En rekke andre Oslo Børs-selskaper har også lagt frem resultater for fjerde kvartal i morgentimene onsdag.

  • Elektronikkselskapet Kitron forbedret resultatet kraftig sammenlignet samme kvartal året før, og foreslår et utbytte på 0,5 kroner per aksje for 2022. Selskapet melder også om fortsatt sterk etterspørsel. Kitron-aksjen endte opp 10,23 prosent.
  • Gruveselskapet Rana Gruber økte overskuddet kraftig i forrige kvartal sammenlignet med 2021, og hadde høyere inntekter. Selskapet vil betale ut et utbytte på tre kroner per aksje. Aksjen falt 0,16 prosent.
  • Krillselskapet Aker Biomarine melder om bedring både på omsetning og resultat i forrige kvartal, målt mot samme tid 2021. Selskapet gjentok også guiding om 15 prosent årsvekst. Aksjen endte ned 4,62 prosent.

Børsfall i Asia

Det har vært bred nedgang på de viktigste børsene i Asia i morgentimene. Hongkong-børsen og Seoul-børsen opplevde det tyngste fallet.

Utviklingen kommer etter at det tirsdag kom ferske amerikanske inflasjonstall som viste at prisveksten i USA dempet seg mindre enn ventet i januar.

De amerikanske aksjemarkedene reagerte ikke like negativt på tallene, og vinglet etter tallslippet. Gårsdagen endte til slutt blandet på Wall Street, og med oppgang for teknologiindeksen Nasdaq.

Publisert: