Forvalter Martin Mølsæter tar veddemål i laks

Forvalterens fond har kjøpt seg inn i lakseoppdretteren Grieg Seafood på forventning om høyere laksepris, og sitter med aksjer for over 40 millioner kroner.

Martin Mølsæter forvalter fondet First Generator.
Publisert: Publisert:

Den nye posisjonen fremkommer i månedsrapporten til First Generator, fondet Mølsæter forvalter.

«Fondet har tatt en ny posisjon i Grieg Seafood, siden vi tror selskapet er godt posisjonert mot en forventet prisoppgang for laks de neste månedene», skriver forvalteren.

Les også

Aksjefond kjøpte seg opp før Aker Biomarine-smell: – Må nok sitte en stund

Til E24 sier Mølsæter at Grieg Seafood er «priset lavest» og at han «tror de får til litt på kostnadskutt-siden».

– De har høyest kostnad, så da tjener de mest på prisoppgang, sier forvalteren, som ikke vil utdype om antagelsene om lakseprisen.

Lastet opp med laks

First Generator-fondet dukket opp i aksjonærlistene i siste halvdel av oktober med en posisjon på 185.000 aksjer. Posisjonen er siden økt, og var fredag på 432.000 aksjer, viser listen.

Med dagens aksjekurs på 94,8 kroner er aksjeposten verdt over 40 millioner kroner.

Les også

Grieg Seafood øker driftsresultatet mer enn ventet

Andre investorer har også økt posisjonen i Grieg Seafood. Aksjonærlisten viser at nest største eier Folketrygdfondet har gått fra rundt 4,5 millioner aksjer til 5,5 millioner aksjer på halvannen uke.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og fanger dermed ikke opp endringer som har skjedd i disse to dagene.

Grieg Seafood var denne uken i ilden med sine resultater for tredje kvartal. Rapporten viste et driftsresultat (EBIT) før verdijusteringer på 149 millioner kroner, betydelig høyere enn analytikernes forventninger på 109 millioner kroner.

Analytikerkorpset venter også en bedring neste år. Etter et underskudd på 541 millioner kroner i fjor venter analytikerne et overskudd på 278 millioner i år og 783 millioner i 2022, ifølge estimater fra Bloomberg.

Venter høyere laksepriser

På laksebørsen Fish Pool var prisen på rett over 56 kroner kiloen i forrige uke, mens årets så langt høyeste pris ble nådd på nær 75 kroner i mai.

Lakseprisen stiger vanligvis inn mot julesesongen når europeiske innkjøpere forbereder seg på økt konsum.

For desember ligger den såkalte forward-prisen nær 65 kroner kiloen, et prisnivå som indikeres også for de neste seks månedene.

Les også

Milliardresultat for Cermaq: Mener verdien er nær tredoblet etter at staten solgte

– Normalt øker etterspørselen etter laks frem mot jul, samtidig forventer en at tilbudsveksten avtar og du får noe lavere tilbudsvekst mot årsslutt og inn i første halvdel av neste år, sier sjømatanalytiker Kjetil Lye i Handelsbanken.

Handelsbanken forventer at lakseprisen vil øke i løpet av fjerde kvartal, og «betydelig høyere priser i første halvår» enn dagens priser, ifølge Lye.

– Ikke fullt så høyt som Fish Pool legger til grunn, men i nærheten, legger han til.

Han sier at slaktevolumene er sesongmessig høye på høsten, og at de blir lavere i første halvår neste år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om