Børsdagen

Svak oppgang på Oslo Børs

IT-konsulentselskapet falt etter sveitsisk storsalg, og oppgang for hydrogenselskapene på en forsiktig optimistisk Oslo Børs.

  • Truls Lier
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs er tilnærmet flat, opp 0,11 prosent ved stengning.

Mandag endte Hovedindeksen på Børsen med en en nedgang på 0,41 prosent.

I USA faller alle indeksene, hvor Nasdaq faller tyngst, ned 1,3 prosent.

Storsalg i Crayon

Det sveitsiske IT-selskapet Softwareone solgte mandag Crayon-aksjer for 638 millioner kroner, ifølge en børsmelding tirsdag morgen. Mandag kveld ble det kjent at sveitserne hadde lansert tilbudet.

4,4 millioner av aksjene i IT-konsulentselskapet ble solgt til en kurs på 145 kroner. Ved stenging på Oslo Børs mandag var aksjekursen 159,7 kroner, og rabatten er dermed på 9,2 prosent.

Crayon-aksjen falt i tidlig handel, ned til under kursen fra Softwareones storsalg. Aksjen er ned 11,7 prosent til en kurs på 141 kroner rundt klokken 09.50.

Aksjene som ble solgt tilsvarer 5 prosent av aksjene i Crayon. Etter salget sitter Softwareone på rundt 6,6 millioner Crayon-aksjer, som tilsvarer en eierandel på 7,5 prosent.

Les også

Sveitsere solgte Crayon-aksjer for 638 millioner

Hydrogen-oppgang

Både Nel og Hydrogenpro steg tirsdag, sistnevnte opp 24,6 prosent. Hydrogenpro rapporterte mandag om en ny avtale med Mitsubishi.

Riggselskapet Borr Drilling har to gode børsdager bak seg, og startet tirsdag med oppgang før aksjen endte ned 2,33 prosent.

Selskapet meldte mandag at det har sikret nye kontrakter og forlengelser av eksisterende kontrakter for fem av sine oppjekkbare borerigger.

Seismikkselskapet TGS stiger også over 2,84 prosent. Selskapet meldte tirsdag morgen at det har startet et nytt 3D-reprossesseringsprosjekt offshore ved Malaysia.

Markant opptur for ladeselskap

Elbilladerselskapet Zaptec la mandag kveld frem en oppdatering, der det går frem at inntektene landet på 133 millioner kroner i årets første kvartal. Det er en oppgang på 82 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Registrerte kjøpsordre var 193 millioner kroner i kvartalet, opp 164 prosent mot samme periode i fjor.

Zaptec-aksjen steg tirsdag 4,58 prosent.

Oljeprisen faller

Oljeprisen steg videre tirsdag morgen, etter oppgang mandag ettermiddag, men har snudd forsiktig ned ved børsstenging i Oslo. Et fat nordsjøolje koster 107,5 dollar fatet, ned 0,29 prosent fra i går.

Krigen i Ukraina og muligheten for ytterligere sanksjoner mot Russland trekker oljeprisen opp, ifølge Bloomberg. Russland anklages for krigsforbrytelser i Ukraina, blant annet i Kyiv-forstaden Butsja hvor det er funnet døde sivile.

USAs president Joe Biden har varslet nye sanksjoner etter funnene. Frankrikes president Emmanuel Macron tar til orde for nye sanksjoner rettet mot russisk olje og kull, etter at det han kaller «tydelige tegn på krigsforbrytelser». Tyskland er samtidig klare på at det ikke er mulig å kutte ut russisk gass ennå.

– Den geopolitiske spenningen vil sannsynligvis fortsette å gjøre at oljeprisen stiger de neste dagene til tross for grepene fra USA og allierte, sier analytiker Tina Teng hos CMC Markets APAC & Canada til Reuters.

Hun viser da til grepet fra USA og andre IEA-medlemsland, som før helgen kunngjorde at de ville slippe olje ut til markedet fra sine strategiske reserver.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen

Flere artikler

  1. Sveitsere solgte Crayon-aksjer for 638 millioner

  2. Sveitsere vurderer storsalg i Crayon

  3. Zaptec-aksjen falt på positiv børs

  4. Turbulens hos Kahoot-eier - falt tungt på børs

  5. Blandet på Asia-børsene