Bezos 440 milliarder rikere enn Zuckerberg på én uke

Enorme bevegelser i aksjene til to av verdens rikeste personer, har store utslag for to av verdens rikeste personer. Mark Zuckerbergs formue er 440 milliarder kroner lavere enn Jeff Bezos’ formue sammenlignet med starten av uken.

Jeff Bezos drar ifra Mark Zuckerberg på riking-listene etter en dramatisk uke i amerikanske aksjemarkeder.
Publisert: Publisert:

Uken i aksjemarkedet har vært ekstremt dramatisk. Onsdag, etter de amerikanske børsene stengte, la Facebook-eier Meta frem resultatene sine, som sendte sjokkbølger gjennom de amerikanske aksjemarkedene.

Facebook falt over 26 prosent den påfølgende dagen, og 230 milliarder dollar av markedsverdien ble barbert bort. Det er det største fallet for et amerikansk selskap på én dag noensinne.

Administrerende direktør i selskapet, Mark Zuckerberg, eier over 12 prosent av aksjene i selskapet.

Zuckerberg gikk med det på et papirtap på 273 milliarder kroner, ifølge Wall Street Journal.

Dette førte til at Zuckerberg ikke lenger er blant verdens ti rikeste personer, og han falt ned på tolvteplass på Forbes’ liste.

Mark Zuckerberg så formuen sin bli barbert med mange hundre milliarder kroner torsdag.

Bezos drar ifra

Dagen etter fikk markedene en rekyl i andre retningen, etter at Amazon la frem sine resultater. Den påfølgende handelsdagen så Amazon-aksjen stige 13,5 prosent. Selskapet var den rake motsetningen av Facebook, og ingen andre selskaper har vokst så mye i markedsverdi på én dag som Amazon fredag.

Administrerende direktør Jeff Bezos, som eier nær 10 prosent av selskapet, kunne se sin formue hoppe med 167 milliarder kroner på én dag, ifølge Business Insider.

Det betyr at på slutten av den elleville uken er formuen til Jeff Bezos 440 milliarder kroner høyere enn Zuckerbergs, sammenlignet med starten av uken.

Jeff Bezos har en formue på 183,5 milliarder dollar, tilsvarende 1.614 milliarder kroner – en syvendedel av hele det norske oljefondet.

Tiktok-problemer

Meta, som skiftet navn fra Facebook i fjor, har pekt på en av sine argeste rivaler på hvorfor resultatet ikke var så bra som investorene ventet. Tiktok har i løpet av kort tid seilt opp som en stor konkurrent for Facebook, noe Mark Zuckerberg anerkjente i en samtale med analytikere onsdag.

– Det som er unikt med TikTok er at de er en så stor konkurrent allerede, og fortsetter å vokse i et ganske raskt tempo fra en ganske stor base, sa han.

– Selv om vi vokser ekstremt raskt, har vi en konkurrent som gjør det samme.

Meta varslet i sin kvartalspresentasjon at det neste kvartalet trolig blir kvartalet med lavest vekst noensinne.

Publisert: