Dagen på Wall Street

Oppturen fortsatte på Wall Street

Det ble nok en god dag på Wall Street torsdag. Alle de viktigste indeksene endte med solid oppgang.

Ferske jobbtall, nye sentralbanksignaler og en kriserammet kinesisk boligbygger er i fokus på Wall Street.
 • Ine Brunborg
 • Emil Johansen
Publisert:

Slik endte de tre viktigste indeksene ved stengning torsdag kveld.

 • Dow Jones opp 1,48 prosent
 • Nasdaq opp 1,04 prosent
 • S & P 500 opp 1,21 prosent

Indeksene endte dermed med oppgang for andre dag på rad. Med det har også de største indeksene i USA hentet igjen det tapte etter børsfallet mandag, og det med god margin.

Oppgangen på børsene var bred, men spesielt bankaksjer gikk frem. Citibank, JP Morgan og Bank of America endte alle opp med mellom 3 og 4 prosent.

Det kan sees i sammenheng med at renten på den såkalte «tiåringen», altså renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, steg fra 1,3 til 1,4 prosent tidligere i dag.

Rentemøte

Torsdagens utslag kommer dagen etter et rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Resultatet ble en uendret rente i intervallet 0–0,25 prosent, som ventet.

Samtidig varslet sentralbanken at det snart kan bli nødvendig med «en moderasjon i tempoet» av støttekjøpene, som nå er på 120 milliarder dollar i måneden.

Samme kveld sa Fed-sjef Jerome Powell at medlemmene ser for seg at støttekjøpene vil ta slutt rundt midten av 2022.

Ellers har det kommet ferske jobbtall før åpningstid på Wall Street. De viser at antall førstegangssøkere til ledighetstrygd («jobless claims») var på 351.000 i forrige uke, opp fra 332.000 uken før. Det er mer enn estimatene på 320.000, ifølge CNBC.

Betalingsfrist for Evergrande

Evergrande-aksjen har også hentet inn litt av tapet, med en oppgang på 17 prosent torsdag. Aksjen, som er notert på Hongkong-børsen, er fortsatt ned over 80 prosent hittil i år.

Samtidig har selskapet betalingsfrist på et renteavdrag torsdag. Samme dag har Kina har bedt lokale myndigheter om å forberede seg på «en mulig storm» i forbindelse med krisen, ifølge Wall Street Journals kilder.

Evergrande er en av de aller største eiendomsutviklerne i Kina, og skaper millioner av arbeidsplasser i landet. En mulig konkurs kan ha negative konsekvenser for den kinesiske økonomien, og kan forplante seg videre i eiendomssektoren og i markedet, mener eksperter.

Les også

Kinas Evergrande-problemer kan påvirke deg – selv uten en kaotisk kollaps

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. S&P 500
 4. Nasdaq
 5. Wall Street

Flere artikler

 1. Kraftig nedgang på Wall Street

 2. Høy oljepris dro Wall Street oppover

 3. Solid oppgang på Wall Street etter Feds rentemøte

 4. Kraftig børsfall i Asia

 5. Ny nedtur på Wall Street etter rentebekymringer