Flere nordmenn svindler sykepenger

Antallet nordmenn som er anmeldt for svindel av sykepenger er doblet siden 2010.

DOBLING: 79 nordmenn er anmeldt for svindel av sykepenger hittil i år, og har svindlet til seg rundt 17 millioner kroner. Dette er en dobling siden 2010.
Publisert: Publisert:

Nav har anmeldt 655 personer for å ha svindlet til seg 117 millioner kroner så langt i 2012, skriver Nav i en pressemelding.

Det er fire millioner kroner mer enn på samme tid i fjor.

Gjennomsnittsbeløpet i anmeldelsene hittil i år har økt med rundt 40.000 kroner til 178.000 kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Blant de 655 nordmennene er 79 av disse anmeldt for svindel av sykepenger for nesten 17 millioner kroner. Dette er en dobling siden 2010.

LES OGSÅ: Alna har nesten dobbelt så høyt sykefravær som Frogner

- Svært alvorlig

- Svart arbeid og trygdesvindel er svært alvorlig, for disse personene misbrukerer velferdsordningene samtidig som de unnlater å betale inn skatt til fellesskapet, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i Nav i pressemeldingen.

LES OGSÅ: NAV-jobb går til Atea

Personene er mistenkt for å enten ha oppgitt en høyere inntekt enn de faktisk har hatt, arbeidet svart mens de mottok sykepenger eller begynt i jobb hos en annen arbeidsgiver mens de fortsatt var sykemeldt.

Færre anmeldelser på dagpengesvindel

Svindel med dagpenger og arbeidsavklaringspenger utgjør de store volumene i antall anmeldelser. Så langt i år har Nav anmeldt færre saker på disse områdene.

LES OGSÅ: Nav betaler årlig ut 1,5 milliarder for mye

Det vil imidlertid ikke vare, skal vi tro Nav-direktør Lystad.

- Vi har mange saken under utredning og i løpet av året vil vi trolig ha kommet opp på samme nivå som i 2011, sier han.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no