Hitecvision starter nytt milliardkonsern i Stavanger

De 20 oljeserviceselskapene viste seg vanskelig å selge til god nok pris for Hitecvision. Dermed etableres det nye industrikonsernet Moreld.

Seniorpartner Atle Eide i Hitevcision har arbeidet med å etablere det nye konsernet i Stavanger.
 • Hanna Ghaderi
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Oppkjøpsfondet Hitecvision har ikke lyktes i å få en god nok pris for de 20 oljeserviceselskapene, og skal nå etablere regionens største industriselskap ved navn Moreld, opplyser selskapet i en melding onsdag.

Det var Aftenbladet som først omtalte saken.

– Etter oljeprisfallet og det sterke fokuset på grønne investeringer, har det vært svært vanskelig å få en god nok pris for selskapene våre, sier seniorpartner Atle Eide i Hitecvision i meldingen.

Han forteller til Aftenbladet at investorene har vært i tvil om de skal satse på oljesektoren, som er bakgrunn for at oppkjøpsfondet nå utvikler et nytt industrikonsern i Stavanger.

Slår sammen selskapene

Selskapene som inngår i Hitecvisions portefølje vil bli slått sammen til det nye konsernet Moreld. Det nye selskapet vil ha 3.600 ansatte ved oppstart, og at de ansatte fortsetter som før.

Selskapene hadde 8,8 milliarder kroner i omsetning i 2019 og Eide anslår en omsetning på 15 milliarder kroner for det nye konsernet innen tre år.

Den påtroppende finansdirektøren Endre Folge sier at selskapene i Moreld planlegger å beholde markedsposisjonene innen olje og gass.

Samtidig understreker han at veksten på lang sikt vil dreie seg om overgangen til fornybare energiressurser og bærekraftig bruk av havområdene.

– Betyr ikke noe

– For oss er dette perfekt. Vi har visst om det lenge og er alltid klar for å ta en utfordring, sier Inge Brigt Aarbakke.

Han leder og eier halvparten av oljeserviceselskapet Aarbakke på Jæren og dets 224 ansatte, som nå blir en del av Moreld.

Aarbakke var blant selskapenes som ikke lyktes å bli solgt.

– Det betyr ikke noe og viser bare at det kan bli bedre. Nå er det ikke fokus på å selge, men på å bygge. Så får vi se den dagen den rette samarbeidspartneren vil være med, og om det er litt mye eller alt vil tiden vise. Nå tenker vi langsiktig og bygger stein på stein, sier sjefen.

Aarbakke forteller at selskapet allerede for rundt to år siden startet med et grønt skifte.

– Det er klart det er en stor omstilling, men vi kan snart levere CO2-sertifisering på alle våre produkter .Vi er selskapet som skal levere det grønneste produksjonsutstyret i landet. 

Hitecvision tegner et stygt bilde av et marked for oljeservice som har slitt siden oljekollapsen i 2014. Overfor Dagens Næringsliv har det uttalt det er ferdig med nye investeringer i leverandørbransjen. 

– Vi synes ikke det er så stygt. Hvis du er best i klassen er det arbeid i hele verden, men du må være best. Vi vokser godt internasjonalt med mye kunder i Asia og Europa, kontrer Aarbakke-sjefen.

Aarbakke er blant de 20 selskapene som leverer sterkest, med et driftsresultat (ebitda) i fjor på 172 millioner kroner, av en omsetning på 918 millioner kroner. 

Vil satse på fornybar energi

Selskapene som vil inngå i Moreld konsentrerer seg i dag om olje- og gassindustrien, men Hitecvision opplyser i meldingen at de vil gi disse «ressursene som trengs for å få fart på en utvikling i andre segmenter i energisektoren».

Videre fremkommer det at mange av selskapene er godt i gang med å utvikle nye tilbud innen fornybar energi og andre næringer. Samtidig understrekes det at det vil være en spesielt stor utfordring for de mindre selskapene.

I tillegg opplyses det om at offshore vindkraft og havbruk er interessante områder for selskapene i porteføljen.

Les meldingen herHitecVision avlyser alle salg – starter milliardkonsern som får 3600 ansatte (for abonnenter)
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Stavanger
 2. Stavanger Aftenblad
 3. HitecVision
 4. Minox Technology
 5. Align
 6. Ross Offshore
 7. Aarbakke

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Hitecvision avlyser alle salg – starter milliardkonsern som får 3600 ansatte

 2. Hitecvisions oljeservice-konsern Moreld i minus 425 millioner

 3. Betalt innhold

  Atle Eide tror nesten ikke det han ser: – Dette føles absurd – og også skremmende

 4. Betalt innhold

  Hitecvision går ut av Aarbakke, Jacobsen-familien kommer inn

 5. Betalt innhold

  Geir Austigard blir sjef i Hitecvisions Moreld