Bank of England bekrefter markedssensitiv hacking

Ved hjelp av lydfeeder fra pressekonferanser skal algoritmer ha hatt muligheten til å reagere før markedet.

Publisert: Publisert:

Hedgefond skal ha hatt muligheten til å lytte til Bank of Englands pressekonferanser før de offisielt ble sendt etter at interne systemer skal ha blitt hacket, skriver The Times.

En leverandør skal ifølge avisen ha sendt en lydfeed av pressekonferansen til såkalte «high-speed traders» som håpet å tjene på sentralbanksjefens uttalelser før resten av verden fikk tilgang på dem.

«High-speed traders» er en form for algoritmestyrt handel som innebærer at høyfrekvente mottagere tar imot signaler tidels sekunder før resten av markedet.

Lydfeeder av pressekonferanser i de fleste av verdens største sentralbanker brukes som en reserveløsning i fall det er problemer med videooverføringen.

Mistet tilgang

I en pressemelding onsdag kveld bekreftet Bank of England at den har «identifisert at lydfeeden fra noen av bankens pressekonferanser (...) har blitt misbrukt av en av bankens tredjeparts-leverandører siden tidligere i år for å tilby tjenester til kunder».

«Denne fullstendig uakseptable bruken av lydfeeden ble gjort uten at bankens viten eller samtykke, og vil bli videre etterforsket», skriver Bank of England.

Sentralbanken understreker at de fjernet leverandørens tilgang umiddelbart og før den siste avholdte pressekonferansen. Leverandøren vil heller ikke få tilgang til fremtidige pressekonferanser, skriver banken.

Den stadfester også at den har de «høyeste standarder for informasjonssikkerhet» rundt offentliggjøring av komitébeslutninger, og at saken kun omhandler pressekonferanser som har kommet etter disse.

Bank of England kommer med rentebeslutning torsdag, med en påfølgende pressekonferanse.

Meldingen fra den britiske sentralbankenLeverandører selger disse feedene for mellom 2.500 og 5.000 pund per pressekonferanse (for abonnenter)
Publisert: