Selger Muruds villa

Lørdag er det åpen visning i Frank Muruds millionvilla i Holmenkollen.

Publisert:

Onsdag ble eneboligen til korrupsjons- og bedrageritiltalte Frank Murud lagt ut til salgs med en prisantydning på 16 millioner kroner.

Se bilder fra boligen her

Prisantydningen ligger på samme nivå som verditaksten for eneboligen.

Kjent arkitekt

Den særegne villaen ligger i Dr. Holms vei i Holmenkollen i Oslo. Boligen er bygget i 1962, og er tegnet av arkitekten Nils Slaatto. Arkitekten var lenge regnet som Norges ledende arkitekt, og har tegnet Asker rådhus, Chateau Neuf og flere andre kjente bygninger.

Ansvarlig megler for salget er advokat Tom E. Johnsen. Han fikk salgsoppdraget fra Politiadvokaten i Oslo.

Johnsen trekker frem arkitekturen som villaens høydepunkt.

- Detter er jo et av hovedverkene i etterkrigstidens modernisme. Boligen er tegnet av en kjent arkitekt, og har vært mye omtalt i diverse tidsskrifter og boligmagasiner. Det gjør det hele ekstra spennede, sier Tom E. Johnsen.

Eget svømmebasseng

Villaen er bygget over tre plan og inneholder blant annet en stor stue, tre soverom, bad med badstue, stor terrasse med svømmebasseng og eget stabbur.

Eneboligen i Holmenkollen er den siste i en rekke av Frank Muruds eiendommer og eiendeler som er lagt ut for salg.

For få uker siden ble Muruds biler og båter solgt for 4,29 millioner kroner.

Se bildene: Muruds biler og båter solgt

Tidligere er Muruds hytte på Geilo solgt for 17,5 millioner kroner.

Se bildene: Her er Muruds hytte

Frank Murud var eiendomssjef i Undervisningsbygg i Oslo kommune, men ble fengslet 6. september, mistenkt for å ha underslått 89 millioner kroner i Undervisningsbygg. Han ble løslatt fra varetekt 30. november

Murud er siktet for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap. Ifølge siktelsen skal Murud ha tappet pengekassen til Undervisningsbygg helt fra han begynte i jobben høsten 2003, og til han sluttet i februar 2006.

Gikk av

Skandalen i Undervisningsbygg førte tidligere i høst til at byråd Grete Horntvedt og styreleder i Undervisningsbygg Signe Horn trakk seg fra sine verv.

Les også: Horntvedt og Horn går av

Publisert: