VILLE HA SKATTEFRITAK: - Ville gi bort Aker til Ap-stiftelse

Kjell Inge Røkke ville legge Aker-formuen i en skattefri stiftelse, og Jens Stoltenberg var med på laget.

STIFTELSE: Kjell Inge Røkke og Jens Stoltenberg ville legge Aker i en stiftelse, skriver Finansavisen.
Publisert:

Det skriver Finansavisen onsdag.

Ifølge avisen skal statsminister Jens Stoltenberg og Kjell Inge Røkke i fjor høst jobbet med å legge Aker-formuen inn i en skatttefri stiftelse. Stiftelsen var basert på modellen som den svenske Wallenberg-familien har etablert.

Skattefritak

Røkke ville overført mellom 60 og 80 prosent av aksjene i Aker ASA til stiftelsen, og ville fortsatt hatt kontrollen. Men problemet med en slik overføring var at en slik struktur ville innebære skatteplikt, og det var her Stoltenberg kom inn.

Kilder som Finansavisen har pratet med, bekrefter at Finansdepartementet jobbet med å lage et nytt lovforslag som ville gjøre stiftelsen skattefri.

Arbeiderpartiets tenketank

Arbeiderpartiets gevinst ved dette ville bli at stiftelsen skulle støtte allmennyttige formål. Og styret i stiftelsen skulle bestå av Arbeiderpartifolk, skriver Finansavisen.

E24 har ikke fått kontakt med informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker onsdag morgen. Det har heller ikke lyktes å få kontakt med Røkkes private informasjonsmedarbeider, Rolf Nereng.

Røkke snakker

Onsdag ettermiddag vil hovedpersonen i Aker-saken, Kjell Inge Røkke, for første gang uttale seg om saken. Røkke har de to siste ukene vært under knallhardt press fra statsminister Jens Stoltenberg og den rødgrønne regjeringene for å nullstille salget, avholde generalforsamling om transaksjonen eller går ned på prisen.

Les også:

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no