- Det blir som å gå på gult!

Nikita-grunder: - Kvinner er jo kjent for å ha sterk intuisjon.

NIKITA-GRÜNDER: Gjør en sporty innsats i Aksje-NM.
Publisert:

- Det å gå på gult har jeg gjort hele livet. Som gründer kan man jo ikke stå og vente på grønt lys hele tiden. Man må være fornøyd med at det er uforutsigbart. Det blir dette også.

Det sier Nikita-gründer, Inger Ellen Nicolaisen, når E24 ringer for å høre hva hun tenker om å delta på Aksje-NM.

- Det kan gå veldig bra, og det kan gå veldig dårlig. Men der ligger også spenningen. Jeg har ingen tidligere erfaring med aksjehandel, så det hele blir ganske spontant, sier hun optimistisk.

MELD DEG PÅ AKSJE-NM 2014 HER!

Intuisjon

Og uten tidligere erfaring å trekke på spør E24 hvilke fordeler hun stiller med som kan få henne til å hevde seg på konkurranselistene:

Nikita-gründer: Inger Ellen Nicolaisen

- Kvinner er jo kjent for å ha sterk intuisjon da. Det kan jo kanskje hjelpe. Også får jeg håpe på en god dose flaks. Det eneste jeg har gjort tidligere som kan sammenlignes med dette er jo blackjack på kasino.

- Alvorlig talt tror jeg de som lykkes må ha endel kunnskap om selskaper de involverer seg i. Så det får jeg bare lære meg litt underveis.

Med en imponerende karriere bak seg, har Nicolaisen, sten for sten, bygd opp et av landets mer kjente merkenavn.

Med seg på veien har hun utviklet en sterk kommersiell evne, og tillater seg å bevege seg litt utenfor komfortsonen når E24 spør hvilke markeder hun ville vurderte å satse på i konkurransen.

- En ting jeg ville satset på er underleverandører til oljevirket i Nord-Norge. De som satser i denne bransjen vil sannsynligvis få en gyllen fremtid.

Les også

Tommy Sharif er med i Aksje-NM

- Videre er jeg overbevist om at vi ikke engang har sett omfanget av nettsalg. Bedrifter som kan erstattes med nett kan få problemer når nettsalget i større grad vil ta over.

På børs i USA?

Mens vi snakker kommer det frem at gründeren for tiden befinner seg i USA hvor hun vurderer muligheten for å selge parfyme og beauty produkter fra Norge.

- Det er jo et enormt marked her. Og alle vil jo se bra ut. Så når du ringte meg og spurte meg om børs, så tenkte jeg; jaja, kanskje vi havner på børs en gang, sier hun lattermildt.

Les også

Aksjeskolen del 1: Dette er grunnene til å investere i aksjer

- Her går vi virkelig på gult, og vi gjør ting vi ikke tidligere har gjort. Men vi har vært heldig å treffe noen utrolig flink folk så dette skal bli interessant.

Kalkulert risiko

Og med kontinuerlig satsing i utlandet kan man spørre seg om hun med årene blir stadig mer risikovillig.

- Jeg er fortsatt villig til å ta risiko, men samtidig er jeg mer erfaren. Tidligere stupte jeg jo inn i ting, regnet aldri på noe, bare gjorde det. Med større selskap følger naturligvis større ansvar, så nå stilles det strengere krav til kalkulert risiko.

Hvordan vil denne erfaringen bidra til å lykkes i konkurransen da?

- Nei, den vil nok ikke kunne utnyttes i særlig stor grad. Jeg får bare erkjenne at denne konkurransen kan gå alle veier.

Les også

Aksjeskolen del 2: Nordmenn vil heller investere i lotto enn i selskaper

- Men som sagt, dersom man bare går på grønt er det ingen spenning. Dersom man hele tiden venter utvikler man en trygghetsorientert holdning, og med det vil ikke oppnå like mye.

Aksje-NM 2014

27. januar går startskuddet for Aksje-NM 2014 som varer i seks uker. For sjette år på rad vil hver påmeldte deltaker få 100.000 «lekepenger» å investere for.

Den som vinner konkurransen stikker av med en tur til Wall Street sammen med Nordnet, en pengepremie på 30.000 kroner og en VAIO Tap 11 fra Sony.

Dersom man ønsker mer enn å lære seg om aksjer får man mulighet til å konkurrere mot bransjens dyktigste, deriblant den anerkjente daytraderen Svend Egil Larsen, spareøkonom i Nordnet og meglere fra Trendtech og Prize Capital Markets.

Nytt for neste runde er at man kan etablere liga-system og dermed konkurrere direkte mot venner eller kollegaer.

Har du problemer med å melde deg på Aksje-NM? Se her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om