Schlumberger avviser: Helge Lund blir ikke toppsjef

Wall Street Journal meldte at Helge Lund skulle bli ny toppsjef i selskapet. Nå trekker avisen saken, og Schlumberger opplyser at Lund kun blir styremedlem i selskapet.

NY JOBB: Helge Lund blir toppsjef i Schlumberger. Her er han avbildet under klimakonferansen i Paris ifjor.
Publisert:

RETTELSE: Wall Street Journal trekker saken om at Helge Lund starter som administrerende direktør i Schlumberger. Selskapet opplyser til E24 at Helge Lund kun har blitt oppnevnt til styret. Han blir ikke sjef i Schlumberger.

Tidligere torsdag ble det meldt om at Helge Lund (53) tiltrer som ordinært styremedlem i den franske oljeservicegiganten.

Da solen var på vei opp i USA, rett før det amerikanske børsmarkedet åpnet, meldte Wall Street Journal at den tidligere Statoil- og BG-sjefen hadde blitt utnevnt som toppsjef i selskapet.

En talsperson for Schlumberger opplyser til E24 at Wall Street Journal har misforstått. Selskapet understreker at Paal Kibsgaard fortsatt er konsernsjef og at Helge Lund er utnevnt til som ordinært styremedlem.

Den anerkjente næringslivsavisen har nå trukket saken og tilført rettelsen om at det kun dreier seg om en vanlig styremedlemspost for Lund.

– Hør på hva jeg sier nå

Når E24 jobbet med å få bekreftet opplysningene om at Lund skulle bli toppsjef, og ikke bare styremedlem, var en av dem vi også snakket med Tore Sandvold – som selv sitter i styret til Schlumberger.

– Det er ikke riktig. Hør på hva jeg sier nå: Han blir styremedlem, ikke toppsjef, sa Sandvold til E24.

Forlot BG Group i februar

Lund forlot britiske BG Group kort tid etter at selskapet i februar ble kjøpt opp av Shell og fusjonert inn i oljegiganten. Shell bekrefter dette overfor E24.

Salgsprisen ble rundt 50 milliarder dollar.

Lund skal nå inn i styret til et Schlumberger som står midt oppe i enorme kuttrunder.

Selskapet har kuttet 36.000 ansatte, eller omtrent 28 prosent av arbeidsstokken, siden november 2014, ifølge Wall Street Journal.

Omstridt lønnspakke

Lund forlot Statoil oktober 2014 for å ta over det britiske gasskonsernet BG Group.

Der ble han mest kjent for den svært lukrative lønnen sin.

Den totale lønnspakken hans i BG var verdt opp mot 25 millioner pund, eller rundt 320 millioner kroner. I fjor stemte hele 18 prosent av aksjonærene for at lønnen burde reduseres.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om