Undersøker Yaras håndtering i korrupsjonssak

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har startet omfattende undersøkelser av hvordan korrupsjonsmistankene i gjødselselskapet Yara er blitt håndtert.

UNDERSØKES: KLP skal ta stilling til om de har tillit til Yaras styre og ledelse. Her advokat Jan Fougner og konsernsjef Jørgen Ole Haslestad.
Publisert: Publisert:

KLP eier rundt én prosent av aksjene i Yara og er den tredje største norske aksjonæren i konsernet etter Næringsdepartementet og Folketrygdfondet. Forvalterne i KLP skal i løpet av kort tid ta stilling til om de fortsatt har tillit til Yaras ledelse og styre, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi er i en prosess der vi innhenter informasjon. Vi er bekymret. Sakens omfang og karakter er bekymringsfull. Vi er opptatt av at selskapets styre og ledelse har gjort det de kan for å forhindre lignende situasjoner, sier Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP.

Les også

Yara forsøkte å forhandle om korrupsjonsstraff

Yara er siktet for tre tilfeller av grov korrupsjon av Økokrim. Økokrim startet etterforskningen etter at Yara selv varslet dem om mulige bestikkelser betalt til en konsulent i forbindelse med et prosjekt i Libya.

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara sier at selskapet nå er i ferd med å utarbeide svar til KLP. De skal være klar senere denne måneden. Tuman mener Yara har håndtert korrupsjonssaken godt.

– Aksjonærene er alltid velkomne til å stille spørsmål, og vi svarer så godt vi kan. Hvis KLP uttrykker usikkerhet, er det leit og noe vi tar på alvor. Vi håper og tror de vil bli overbevist om at det ikke er noen grunn til å føle usikkerhet. Vi mener administrasjonen har håndtert denne saken på en god måte, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no