- Dette gir oss fantastiske vekstmuligheter

Danske Napatech er det siste tilskuddet på Oslo Børs.

NYKOMMER: Konsernsjef Henrik Brill Jensen i Napatech (nummer fire fra venstre) ringer i bjellen på Oslo Børs.

Anders Park Framstad
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Det danske teknologiselskapet Napatech ble fredag årets tiende debutant på Oslo Børs.

Konsernsjef Henrik Brill Jensen var tilbake i Norge for å ringe i børsbjellen, etter å nylig ha gjennomført «road show» for norske investorer.

E24 BØRS: Sjekk ut Napatech

Han frister med et selskap som stadig blir større.

- Når vi ser i de lange baner ser vi virkelig spennende vekstmuligheter. Napatech opererer i et marked som er i sterk vekst - stadig flere handler blir nettverksbaserte, sier Jensen til E24.

Les også: Derfor velger danskene Oslo Børs

Børsnykommeren leverer nettverkskort og tilhørende programvare for datanettverk, og bygger i tillegg løsninger for overvåking, sikkerhet, testing og statistikk innenfor en rekke bransjer.

Napatech har allerede vokst betydelig de siste årene, og mer enn doblet sin omsetning til 181 millioner danske kroner i fjor, sammenlignet med 2008.

Ikke skuffet over kursen

Gjennom bokbygging i forkant av børsnoteringen ble Napatech-aksjene priset til 58 kroner per aksje. Dette indikerer en total markedsverdi på 337 millioner norske kroner.

Kursen er i nedre del av intervallet selskapet og dets rådgivere forventet, uten at det legger noen demper på stemningen.

- Vi er ikke skuffet. Det viktigste for oss er ikke aksjekursen akkurat den dagen vi noteres. Men dette priser selskapet til flere hundre millioner, og gir oss fantastiske muligheter fremover, sier Jensen.

- Vi tror at våre investorer er gode til å finne ut hvor kursen bør ligge over tid.

Napatech mottar et proveny på mellom 116 og 137 millioner i forbindelse med noteringen.

- Vi skal bruke pengene til å skape nye og spennende produkter for eksisterende og nye kunder og å styrke våre markedsandeler, sier Jensen.

Napatech får i dag størsteparten av sine inntekter fra USA og Europa, men har de siste årene opprettet virksomhet også i Asia og Sør-Amerika.

Knuser konkurrentene

Dagens debut befester den sterke stillingen til Oslo Børs.

- Det er en jevn strøm av nye selskaper som søker seg mot Oslo Børs og det norske kapitalmarkedet. Oslo er i ferd med å bli den nye finanshovedstaden i Norden. Vi har flest nynoteringer og det er her det hentes mest kapital, sier børsdirektør Bente A. Landsnes i en kommentar.

Ifølge tall fra børsføderasjonen FESE har det blitt hentet 1.645 millioner euro i ny aksjekapital i det norske markedet i årets ti første måneder. Tilsvarende tall for de andre nordiske børsene er til sammen 52 millioner euro.

Når det kommer til antall noteringer, skilter Oslo Børs med 202 nykommere siden 2005. Det er flere enn Stockholm, København og Helsinki samlet kan vise til.

Videre i år er det duket for ytterligere to selskaper. Link Mobility Group og Atlantic Petroleum er vedtatt tatt opp, og ventes notert de nærmeste ukene.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Napatech

Flere artikler

  1. Derfor velger danskene Oslo Børs

  2. Napatech med solid fortjeneste

  3. Aksjesmell for børsnykommere: – Blir veldig trangt i døren

  4. Annonsørinnhold

  5. Prisgalopp på hete aksjer tross krisetid: – Ligner veldig på 1999

  6. Biotekselskapet Exact Therapeutics til værs på Merkur Market første handelsdag