Endring i inntektene for TGS

Forhåndssalg av seismikk falt markert i andre kvartal, mens ettersalget kompenserte.

Arkivbilde av BOS Arctic fra Bergen Oilfield Services, et av fartøyene TGS-Nopec har leid inn til sin seismikkvirksomhet.
Publisert: Publisert:

TGS kunne vise til totale inntekter på 210 millioner dollar i andre kvartal, ned fra 215 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

TGS så en markert nedgang i forhåndssalget av seismikk da dette var på 43 millioner dollar i andre kvartal, ned 57 prosent fra andre kvartal. Samtidig tok imidlertid ettersalget av seismikk seg kraftig opp og var på 155 millioner dollar i kvartalet, opp 43 prosent fra i fjor.

Selskapet fikk et driftsresultat på 98 millioner dollar, noe som gir en driftsmargin på 47 prosent, mot 94 millioner dollar og en margin på 44 prosent i andre kvartal i fjor.

- Andre kvartal var et kvartal med et sterkt ettersalg, spesielt fra av de eldre dataene. Vi setter pris på at våre kunder fortsetter å etterspørre høykvalitetsdata fra vårt eksisterende bibliotek og er fornøyd med å rapportere en driftsmargin på 47 prosent i andre kvartal, sier selskapet sjef Robert Hobbs i en kommentar.

Resultatet før skatt endte på 95 millioner dollar, opp fra 94 millioner dollar.

TGS hadde en backlog på 185 millioner dollar ved utløpet av kvartalet, opp 26 prosent fra første kvartal, og ned 2 prosent sammenlignet med i fjor.

TGS kom 8. juli med et resultatvarsel der man tok ned guidingen for helåret. Inntektene ventes for 2013 på 920-1.000 millioner dollar. Multiklientinvesteringene for 2013 ventes å ligge på 520-590 millioner dollar, med et forhåndssalg på 40-50 prosent av investeringsnivået.

Gjennomsnittlig amortisering ventes å være på 40-46 prosent. Kontraktsseismikk ventes å utgjøre 5 prosent av inntektene.

Les også

Resultatvarsel fra seismikkselskapSeismikkselskap senkes på BørsenTGS: - Vi er i rute

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om