Oslo tingrett fryser Morgan Kane-gründerens aksjer

Konflikten i WR Entertainment har tatt en ny vending når Oslo tingrett nå har utstedt en midlertidig forføyning som fryser nesten 20 millioner aksjer som gründeren Gunnar Ryan Wiik sitter på.

BETENT STRID: Gunnar Ryan Wiik, gründer i WR-Entertainment, møtte opp på generalforsamlingen til selskapet den 22. juni. Stemningen mellom han og ledelsen er svært betent.
Publisert:

Oppdatert: Ryan Wiik og Lucia-Khan har nå kommet med ytterligere uttalelser til E24 i sakens anledning.

– Etter å ha gjennomgått vår dokumentasjon er jeg fornøyd med at den norske domstolen har gitt denne forføyningen, sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i en kommentar til E24/VG etter å ha fått medhold i Oslo tingrett.

Hun leder selskapet som har som formål å få filmatisert Morgan Kane-bøkene. De siste månedene har det utspilt seg en betent kamp i selskapet som er notert på Merkur Market på Oslo Børs. Blant aksjonærene finner vi både Morgan Kane-fans, Norwegian-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Arne Blystad.

WR Entertainment saksøkte nylig grunnleggeren Gunnar Ryan Wiik, som forlot alle sine verv før jul etter en maktkamp. Han anklages for å ha overført aksjer som tilhørte selskapet til seg selv.

Tasmin Lucia-Khan er sjef i WR-Entertainment

I en børsmelding fredag kommer det frem at Wiik hverken kan selge aksjene eller utøve aksjonærrettigheter knyttet til aksjene. Hvis Wiik ikke bestrider avgjørelsen vil den midlertidige forføyningen tre i kraft frem til søksmålet er avgjort av retten, ifølge børsmeldingen.

Wiik skal også være pålagt å dekke kostnadene knyttet til saken.

Lucia-Khan sier at beslutningen i Oslo tingrett og søksmålet i USA er første steg for å holde Wiik juridisk ansvarlig.

– Wiiks oppførsel mot selskapet har vært åpenlyst fiendtlig de siste månedene, og vi kan rett og slett ikke tillate at han selger eller kvitter seg med aksjer som rettmessig tilhører WR Entertainment, sier Lucia-Khan videre.

– Jeg kommer til å svare i retten

Selskapet har saksøkt Wiik for å få aksjene som de mener tilhører selskapet tilbake. Selskapets søksmål etterfølger søksmålet Wiik selv har anlagt mot Tasmin Lucia-Khan personlig, samt søksmålet tidligere styreleder Jim Caldwell har anlagt mot selskapet.

Enkelt sagt har «alle saksøkt alle». Fredag sier Lucia-Khan til E24 at hverken hun eller selskapet har fått overlevert søksmålene fra Wiik og Cardwell fysisk, slik det kreves etter amerikansk lov.

Dermed er det foreløpig bare selskapets juridiske prosess mot Wiik og Cardwell som pågår rent prosessmessig.

På toppen av det hele er Wiik også politianmeldt for grovt bedrageri av to investorer.

E24 fikk fredag ikke tak i Wiik for å få en kommentar til forføyningen i Oslo tingrett, men fredag kveld kommer han med en uttalelse:

– Se for deg hvordan verden ville se ut hvis man kan fryse en persons verdier bare ved å anlegge et søksmål. Det er rett og slett galskap. Jeg trodde Norge var et land hvor slik manipulasjon og misbruk av rettssystemet ikke var mulig.

– Vil du anke?

– Jeg kommer til å svare i retten, sier Wiik.

Uenige om veien videre for å få til en film

Noe av striden som også har pågått i WR Entertainment har vært diskusjonen om Ryan Wiik skulle spille Morgan Kane eller ikke.

Flere aksjonærer har hevdet at Wiik ønsker å lage uro fordi han ikke fikk rollen. Wiik har avvist anklagene mot seg og uttalte til Dagens Næringsliv nylig at man «ikke skal tro på alle ryktene» om at han ønsker å ruinere selskapet fordi han ikke selv fikk rollen som Morgan Kane, som han egentlig ønsket.

Gunnar Ryan Wiik ønsket ikke å si noe særlig til pressen etter generalforsamlingen i juni, men mener har en klar formening om hvordan selskapet ledes i dag når E24 spør om han tror de klarer å få til en film:

– Hvis de fortsetter som nå blir det neppe noen film, sa Wiik til E24.

– Så hva må til?

– De må få inn sterke, amerikanske aktører inn i dette prosjektet hvis det skal bli en realitet.

WR-sjefen sier følgende til den kritikken:

– Hva Wiik mener om retningen for selskapet er irrelevant. Hvis han ønsker at WR skal få realisert filmen raskere, kan både kan og Cardwell (den tidligere styrelederen, journ.anm.) droppe søksmålene sine og slutte å angripe selskapet, sier Lucia-Khan til E24 fredag.

Under generalforsamlingen gjorde hun det klart at hun nå må bruke mye tid på å håndtere de juridiske spørsmålene som hun mener Wiik og Cardwell driver frem, fremfor å få anledning til å bruke tid på å realisere filmen.

Les også

Full strid om Morgan Kane: Selskapet saksøker grunnleggeren

Les også

Da Morgan Kane inntok Oslo Børs

Les også

Filmgründer møtte rasende aksjonærer: – Hvis de fortsetter som nå blir det neppe noen film

Publisert:

Her kan du lese mer om