Svakere inntjening i Orkla

Tjener på matvarer, mens Sapa-resultatet trekker ned.

ORKLA: - På tross av krevende markeder er det tilfredsstillende å se at Orkla Brands opprettholder sine sterke markedsposisjoner i Norden samtidig som de gjennom prisøkninger har kompensert for økte råvarepriser, sier konsernsjef Bjørn M. Wiggen i Orkla.
Publisert:

Industrikonglomeratet Orkla - som kontrolleres av Stein Erik Hagen - tjener fortsatt mye på matvarer.

I andre deler av konsernet går selskapet trekker ned, og sørger for at resultatene ikke helt innfrir markedsforventningene til fjorårets fjerde kvartal.

Selskapet fikk et driftsresultat (ebita) på 1.052 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder, som var en nedgang fra 1.322 millioner kroner i samme periode året tidligere.

Ifølge SIX Estimates var det ventet et ebita-resultat på 1.195 millioner kroner i kvartalet.

Orkla forklarer det negative avviket med at de i siste kvartal 2010 realiserte en gevinst på cirka 200 millioner kroner gjennom salg av Orklas hovedkontor i Oslo.

Følg Orkla-aksjen med E24 Børs

Mindre kjeks

Selskapet skriver i rapporten at merkevaredelen av konsernet - som produserer alt fra vaskemidler til Pizza Grandiosa - Orkla Brands - leverte et driftsresultat som underliggende var 3 prosent lavere enn samme periode i 2010.

Nedgang skyldes blant annet svakt salg mot slutten av året for enkelte kategorier som godterier og kjeks, samt bortfall av eksportleveranser for Lilleborg.

Konsernet skriver at særlig Stabburet, Axellus, Chips-gruppen, og Orkla Brands Russia hadde god fremgang i fjerde kvartal 2011.

- På tross av krevende markeder er det tilfredsstillende å se at Orkla Brands opprettholder sine sterke markedsposisjoner i Norden samtidig som de gjennom prisøkninger har kompensert for økte råvarepriser. Vi er også godt fornøyd med at de iverksatte tiltakene i Russland nå gir resultater, sier konsernsjef i Orkla Bjørn M. Wiggen.

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-02-08 17:30:00Last: 47.55Close: 48.06Periode: 7days

Aluminium

Aluminiumskonsernet Sapas kvartalsresultat er som forventet svakere enn for samme periode i 2010.

I Nord-Amerika fortsetter den positive utviklingen for Sapa Profiler med både volum- og resultatvekst.

Orkla fikk en omsetning på 15.216 millioner kroner, ned fra 15.884 millioner kroner, mot ventede 16.004 millioner ifølge SIX Estimates.

533 millioner kroner

Resultat før skatt ble på 533 millioner kroner, ned fra 1.811 millioner kroner i samme periode året tidligere. Analytikerne så for seg 630 millioner kroner.

Nettoresultatet ble på 254 millioner, ned fra 1.713 millioner kroner, og svakere enn analytikernes forventninger på 390 millioner kroner, ifølge SIX estimates.

Styret foreslår et utbytte for regnskapsåret 2011 på 2,50 kroner per aksje.

Les også

- Orkla snuser på FindusHagen låner fem milliarder

Publisert:

Her kan du lese mer om