Funcom leverer sterke tall:  – Det er slutt på berg-og-dalbanen

En av Oslo Børs sine største jojo-aksjer er i ferd med å stabilisere seg, ifølge direktøren selv. 

Publisert: Publisert:

Funcom melder om et kraftig hopp i inntektene for tredje kvartal, der spillselskapet også snur minus til pluss på bunnlinjen.

Selskapet skriver at de dominerende faktorene bak inntektene var spillene Conan Exiles og Secret World Legends, der sistnevnte ble relansert fem dager før kvartalet startet.

– Vi er svært fornøyd med utviklingen i både inntekter og gjeld. Det er slutt på berg-og-dal-banen når det gjelder inntekter, sier Rui Casais, administrerende direktør i Funcom, på pressekonferansen som ble holdt gjennom spillnettverket Twitch.

Omsetningen steg til 6 millioner dollar fra 1,7 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet økte til én million dollar fra minus 0,4 million dollar.

Resultatet før skatt endte på én million dollar, mot et underskudd på 0,1 million dollar i fjor.

Tredje kvartal var dermed det tredje strake kvartalet med overskudd for Funcom.

Saken fortsetter under grafen.

Venter på Xbox-penger

Finansdirektør Stian Drageset sier at den økte kontantbeholdningen, som var på 7,8 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal, blir viktig fremover.

– Nå har vi en mye større kontantbeholdning enn vi har hatt tidligere, noe som har vært en viktig målsetting for oss, ettersom vi ønsker å øke produksjonen og lansering av spill, sier Drageset

Når det er sagt, legger direktør Casais til at de aldri vil bli et selskap om spyr ut 20 spill i året.

Saken fortsetter under bildet ...

MØTTE AKSJONÆRENE: En noe utradisjonell måte å møte aksjonærene på, da Funcom la frem sin presentasjon for tredje kvartal på spillplattformen Twitch tirsdag kveld. Fra venstre: Finansdirektør Stian Drageset og administrerende direktør Rui Casais.

– Vi kommer ikke til å plutselig produsere Candy Crush-lignende spill, vi kommer til å holde oss til det vi er best på, og utvikle de spillene vi allerede har lansert, sier Casais.

Under pressekonferansen sa ledelsen av de fremdeles venter på penger fra spill gjennom partneren Xbox.

– Disse inntektene er bokført i tredje kvartal, men kom ikke inn i tredje kvartal, sier Casais.

Ellers har Funcom 3,2 millioner dollar i fordringer på balansen, en betydelig oppgang fra 600.000 dollar i tredje kvartal i fjor.

Les også

Conan Exiles gir nytt kvartal i pluss for Funcom

Fokuserer på Kina

Kinesiske spillere har tidligere klaget på spillopplevelsen i Conan Exiles, noe som også kom frem i selskapets rapport fra andre kvartal.

Når Conan-spillets nye og større lansering finner sted neste år har selskapet sørget for at spillere fra verdens mest folkerike land skal finne seg til rette.

– Vi har funnet en partner i Kina som skal håndtere PR og markedsføring, samt bygge et miljø i Kina, ettersom kinesiske spillere er svært viktige for oss, sier direktør Casais.

Finansdirektør Drageset legger til at det hovedsakelig var språkbarrieren som gjorde at de kinesiske spillerne hadde en dårlig opplevelse av spillet, men at den nye partneren i Kina vil sørge for at språk ikke lenger blir et problem.

Funcom var opp 0,45 prosent tirsdag ettermiddag til 2,20 kroner aksjen.

Selskapets har lenge hatt en av børsens virkelige berg- og dalbane-aksjer, men dette vil ifølge direktøren forandre seg fremover.

Publisert:

Her kan du lese mer om