DNB Markets oljeguru slutter i meglerhuset

Torbjørn Kjus har sagt opp sin stilling i DNB Markets for å bli med på utviklingen av et nytt forretningsområde i Vistin Pharma.

SLUTTER: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets bytter beite.
  • Anders Park Framstad
  • Asgeir Aga Nilsen
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Legemiddelselskapet Vistin Pharma vil utvikle et nytt forretningsområde innen energihandel, og har i den forbindelse fått med seg den kjente oljeanalytikeren Torbjørn Kjus i DNB Markets på laget.

Sammen med Kenneth Tveter, også han med oljeerfaring fra DNB Markets, har Kjus inngått avtale med Vistin. Det skjer i forbindelse med at styret i Vistin har igangsatt en strategisk gjennomgang for å finne nye, mulige virksomhetsområder.

Les også

Thina Saltvedt slutter som oljeanalytiker i Nordea Markets

Tilbake i oktober 2017 solgte Vistin en del av virksomheten, og styret vurderer at den nåværende virksomheten mangler skala.

– Synd

Jobbskiftet bekreftes både av Kjus selv og DNBs presseavdeling.

– Det er sånn at Torbjørn dessverre har sagt opp stillingen som oljeanalytiker. Han har gjort en stor jobb for oss, vært en toppanalytiker i bransjen gjennom ti år og en viktig ressurs i den satsingen vi har hatt på råvarer i DNB Markets. Derfor er dette synd, men vi har forståelse for avgjørelsen, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til E24.

Nyheim påpeker ellers at Kjus går til en av DNBs kunder, og ikke til en konkurrent.

– Når noen slutter, byr det også på muligheter for andre. Vi har jo en veldig god analyseavdeling på både aksjer, renter, råvarer og makro, som har vært flinke til å løfte frem nye enere de siste årene, sier han.

Gjenbruk

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Vistin Pharma. Selskapet ble opprettet i juni 2015, etter at det ble skilt ut fra legemiddelprodusenten Weifa, som Spetalen solgte.

Opprinnelig gikk Spetalen inn i det den gang fallerte bioteknologiselskapet Clavis Pharma. Dette selskapet ble brukt til å kjøpe opp Aqualis Offshore og få dette på børs.

Deretter ble «skallet» brukt til å kjøpe opp Weifa og børsnotere dette selskapet. Weifa ble etter hvert kjøpt opp av Karo Pharma.

I oktober i fjor solgte Vistin sin opioid- og tablettvirksomhet, hvoretter det ble en ren leverandør av legemiddelet metformin.

Les også

CIA, FBI og NSA tror lav oljepris vil gi økt trusselnivå

Les også

Rekordhøy spekulasjon i oljen: Tror oljeprisen kan falle kraftig

Les også

Slik har året vært for oljeprisen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Olje og gass

Flere artikler

  1. Torbjørn Kjus slutter i Vistin

  2. Kan tjene millioner på opsjonspakke

  3. Vistin vurderer oljeveddemål: – Markedet har vært volatilt

  4. Vistin Pharma dropper oljespekulasjon

  5. Spetalen-selskap endret oljeveddemål: Fikk saftig corona-smell