DNB Markets oljeguru slutter i meglerhuset

Torbjørn Kjus har sagt opp sin stilling i DNB Markets for å bli med på utviklingen av et nytt forretningsområde i Vistin Pharma.

SLUTTER: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets bytter beite.

Foto: Thomas Winje Øijord NTB scanpix
 • Anders Park Framstad
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Legemiddelselskapet Vistin Pharma vil utvikle et nytt forretningsområde innen energihandel, og har i den forbindelse fått med seg den kjente oljeanalytikeren Torbjørn Kjus i DNB Markets på laget.

Sammen med Kenneth Tveter, også han med oljeerfaring fra DNB Markets, har Kjus inngått avtale med Vistin. Det skjer i forbindelse med at styret i Vistin har igangsatt en strategisk gjennomgang for å finne nye, mulige virksomhetsområder.

Les også

Thina Saltvedt slutter som oljeanalytiker i Nordea Markets

Tilbake i oktober 2017 solgte Vistin en del av virksomheten, og styret vurderer at den nåværende virksomheten mangler skala.

– Synd

Jobbskiftet bekreftes både av Kjus selv og DNBs presseavdeling.

– Det er sånn at Torbjørn dessverre har sagt opp stillingen som oljeanalytiker. Han har gjort en stor jobb for oss, vært en toppanalytiker i bransjen gjennom ti år og en viktig ressurs i den satsingen vi har hatt på råvarer i DNB Markets. Derfor er dette synd, men vi har forståelse for avgjørelsen, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til E24.

Nyheim påpeker ellers at Kjus går til en av DNBs kunder, og ikke til en konkurrent.

– Når noen slutter, byr det også på muligheter for andre. Vi har jo en veldig god analyseavdeling på både aksjer, renter, råvarer og makro, som har vært flinke til å løfte frem nye enere de siste årene, sier han.

Gjenbruk

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Vistin Pharma. Selskapet ble opprettet i juni 2015, etter at det ble skilt ut fra legemiddelprodusenten Weifa, som Spetalen solgte.

Opprinnelig gikk Spetalen inn i det den gang fallerte bioteknologiselskapet Clavis Pharma. Dette selskapet ble brukt til å kjøpe opp Aqualis Offshore og få dette på børs.

Deretter ble «skallet» brukt til å kjøpe opp Weifa og børsnotere dette selskapet. Weifa ble etter hvert kjøpt opp av Karo Pharma.

I oktober i fjor solgte Vistin sin opioid- og tablettvirksomhet, hvoretter det ble en ren leverandør av legemiddelet metformin.

Les også

CIA, FBI og NSA tror lav oljepris vil gi økt trusselnivå

Les også

Rekordhøy spekulasjon i oljen: Tror oljeprisen kan falle kraftig

Les også

Slik har året vært for oljeprisen

Her kan du lese mer om

 1. DNB
 2. Olje og gass
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Torbjørn Kjus slutter i Vistin

 2. Kan tjene millioner på opsjonspakke

 3. Dundrende underskudd for Spetalen-selskap

 4. Annonsørinnhold

 5. Vistin Pharma dropper oljespekulasjon

 6. Betalt innhold

  Dette tapte oljestjernene Kjus og Tveter på å forlate Spetalens Vistin Pharma