Spotify varsler nytt milliardtap i år

Musikktjenesten Spotify tror på kraftig vekst i antall betalende brukere - men varsler samtidig om milliardtap for året selskapet børsnoteres.

NYTT TAP I BØRSÅRET: Daniel Ek er gründer og administrerende direktør i Spotify som går på børs 3. april.
Publisert:

Musikktjenesten Spotify, som børsnoteres i starten av april, varsler et tap på 50 til 80 millioner euro under årets første kvartal. Det tilsvarer rundt 470 til 765 millioner kroner.

Inntektene ventes å havne på 1,1 til 1,5 milliarder euro (10,5 til 14 milliarder kroner), ifølge en pressemelding.

For helåret venter Spotify en vekst på 20–30 prosent og at inntektene lander på 4,9 til 5,3 milliarder euro – tilsvarende 47 til 50 milliarder kroner.

Tapet for hele året anslås å bli opptil 2,2 milliarder kroner.

I pressemeldingen skriver Spotify at det ved utgangen av 2018 vil ha mellom 92 og 96 millioner betalende brukere, det vil i så fall bety en økning på over 30 prosent sammenlignet med dagens tall.

Venter store bevegelser

Spotify noteres på New York Stock Exchange 3. april.

I og med at selskapet ikke utsteder nye aksjer i forbindelse med børsnoteringen, men bare noterer eksisterende aksjer, er det ventet at det kan bli ganske store bevegelser i aksjen mens markedet forsøker å sette verdien av selskapet.

Grunnlegger Daniel Ek forklarte at han selv ikke vil være til stede under børsnotering i New York 3. april, til tross for at han har stor respekt for børsen.

Les også

Spotify-sjefen kan håve inn 15 mrd. på børsnoteringen

Les også

Spotify gikk med 12 mrd. kroner i minus: – Vekst over lønnsomhet

Les også

Spotify – enda verre enn Snap og Twitter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om