Musk fjernet Facebook-sidene til Tesla og SpaceX

Tesla-sjefen skriver på Twitter at han ikke engang var klar over at de fantes.

SLETTER: Elon Musk trenger ikke lenger Facebook-sidene til SpaceX og Tesla, og slettet dem fredag kveld.
Publisert:

Facebooks marerittuke fortsetter fredag kveld. Elon Musk har nå slått følge med #DeleteFacebook-bevegelsen, og har slettet sidene til Tesla og SpaceX fra plattformen.

Men det skjedde først etter at han fant ut at de eksisterte.

Det hele fant ironisk nok sted på mikrobloggtjenesten Twitter, hvor Whatsapp-gründer Brian Acton oppfordret folk til å slette Facebook-brukerne sine. Musk svarte med «Hva er Facebook?»

Da en annen bruker utfordrer Musk til å slette sidene til SpaceX og Tesla, svarte Musk at han ikke engang visste at de fantes, før han bekreftet at han kom til å slette dem.

Under halvtimen senere kunne Buzzfeed-reporter Ryan Mac med et skjermbilde konstatere at begge sidene var borte fra det sosiale mediet.

Musk utdypet i en senere melding på Twitter:

– Jeg bruker ikke Facebook og har aldri gjort det, så jeg anser meg ikke som en martyr eller dette som et tilbakeslag for selskapene mine. Vi annonserer heller ikke og betaler ikke for støtte, så … bryr meg ikke, skriver Musk på Twitter.

Les også

Zuckerberg kalles inn på teppet av Kongressen

#DeleteFacebook har etter hvert blitt en bevegelse av brukere som sletter Facebook-kontoene sine i protest mot mangel på brukervern. Det hele startet da det ble kjent at brukerinformasjonen til 50 millioner brukere skal ha kommet på avveie etter å ha blitt delt med analyseselskapet Cambridge Analytica.

Her følger en oppsummering av saken:

Les også

Analytiker om Facebook-skandalen: – Dette har ikke nådd toppen

Les også

Oljefondet har tapt 2,9 milliarder på Facebook-skandalen

Les også

Facebook-verdier tilsvarende hele Tesla opp i røyk

Publisert:
Gå til e24.no