Fredriksen & co blir med i Sevan-emisjon

Riggselskapets største aksjonær vil være med og fylle kassen.

STILLER OPP: Tilretteleggerne av emisjonen i Sevan Drilling bekrefter mandag at det har mottatt en ordre fra Seadrill Ltd - kontrollert av John Fredriksen - om at selskapet vil tegne seg. Dette kan gi Seadrill en eierpost på maksimum 33,3 prosent i Sevan Drilling.

Frode Hansen
 • Even Landre
Publisert:,

Riggselskapet Sevan Drilling varslet mandag at det jobber med å hente inn 987 millioner kroner (rundt 175 millioner dollar) fra norske og utenlandske investorer.

Pengene skal hentes inn gjennom å utstede aksjer i selskapet, og midlene herfra skal brukes til: 40 millioner brukes på utestående fordringer og kapitalinvesteringer, 35 millioner i forhåndsbetaling av bankgjeld mens resten skal gå til generelle selskapsformål.

Mandag kveld bekrefter selskapet at dets største aksjonær, John Fredriksens riggkjempe Seadrill, har tegnet seg i transaksjonen.

Tilretteleggerne av transaksjonen bekrefter at det har mottatt en ordre fra Seadrill Ltd. om at selskapet vil tegne seg. Dette kan gi Seadrill en eierpost på maksimum 33,3 prosent. Seadrill har satt ordren med en begrensning på inntil 3,95 kroner per aksje.

Dagens eierpost i Sevan Drilling, utgjør for Seadrills del 28,52 prosent.

Det er Pareto og Swedbank First Securities som leder emisjonsprosessen, mens Carnegie også bistår i en rettet emisjon. Sevan har fått finansiell rådgivning av Rothschild.

Les også: Vil hente én milliard: Børshandelen stoppet

Fikk utsettelse

Selskapet meldte i en pressemelding den andre januar at kreditorene hadde godtatt å gi selskapet visse unntak fra låneavtalene ut februar måned.

Nå melder selskapet at kreditorene i lånefasilitetene til begge riggene (Driller og Brasil) er positive til emisjonsprosessen.

Ifølge selskapet har kreditorene godtatt å midlertidig lempe på alle aktuelle lånebetingelser for at emisjonsprosessen skal kunne gjennomføres.

Les også: Storeier øker i Sevan

Her kan du lese mer om

 1. Seadrill
 2. Sevan Drilling

Flere artikler

 1. Vil hente én milliard:
  Børshandelen stoppet

 2. Fortsetter å låne ut aksjene

 3. Analytiker: Mer positiv til Sevan Drilling

 4. Annonsørinnhold

 5. – En kamp mellom David og Goliat

 6. Børsen til høyeste nivå siden 2008