Next: – Det første beviset for hele verden på at sensoren holder mål

Etter å ha avslørt sin første storkunde sikter nå Next Biometrics mot nye segmenter.

BEKREFTER STORKUNDE: Next Biometrics skal levere et syvsifret antall fingeravtrykksensorer til Dell. her Selskapsgründer Ngoc Minh Dinh og administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe.

Jostein Nissen-Meyer
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

– Det er klart at den første virkelig store kunden er svært viktig for oss. Det er det første beviset for hele verden på at sensoren holder mål, at produksjonen holder mål og at Next som organisasjon holder mål. Det er veldig få som ikke vil se at valget til en så tung aktør som Dell er et sannhetsvitne godt nok for en selv, sier Next-sjef Tore Etholm-Idsøe til E24.

Han har akkurat presentert selskapets «mystiske storkunde», amerikanske Dell, etter det han beskriver som en «ganske heftig» periode.

Følg Next Biometrics her!

Nå er katten ute av sekken, og Eitholm-Idsøe håper at annonseringen kan gi nye avtaler av lignende karakter. Next jobber allerede med flere aktører innenfor flere segmenter.

– Markedet er fullt av spillere, og ikke alle er like troverdige. Folk er i utgangspunktet skeptiske til nye leverandører. Derfor innebærer dette en viktig verifikasjon, sier han.

Apple-effekt

Biometri – måling av biologiske mønstre, som fingeravtrykk – er i vinden. Eksempelvis påpeker Nordnets Karl Oscar Strøm at markedsverdien til svenske Fingerprint Cards nå har oversteget den til riggkjempen Seadrill.

Etholm-Idsøe kaller det en «Apple-effekt».

– Apple-effekten virker overalt. Først på smarttelefoner, så nettbrett og bærbare pc-er og senere mange nye segmenter. Det finnes ikke noen sterkere motor for teknologiutvikling enn det Apple er, sier han.

Les også

Her tester konsernsjefene mobilbetaling

Next ser nå på de nye segmentene, eksempelvis minnepinner, fjernkontroller etc. «Gadgets» der sikkerhet er et krav, men som ikke har skjerm der man kan taste inn pinkode.

– Da må sensoren fungere for tilnærmet 100 prosent av brukerne, segmentet er avhengig av størrelsen på sensoren og prisen må være lav. Den kombinasjonen er vi alene om, sier han.

Les også

Han fikk tommelen opp fra Mastercard

Flere modeller

Under Dell-ordren skal Next i første omgang levere til bærbare pc-er og enkelte nettbrett. Det store volumet vil være knyttet til førstnevnte, innen det dyrere privatsegmentet og bedriftssegmentet.

I forbindelse med dagens annosering ble det også opplyst at ordren blir større enn tidligere estimert. Etholm-Idsøe holder imidlertid kortene relativt tett til brystet.

– Antallet modeller har økt en god del. Vi regner med at det blir «godt nord for» 1,2 millioner, sier han.

Selskapet meldte for første gang om storkunden (en såkalt tier 1-kunde) i fjor høst. Det ble da opplyst at avtalen sikret bruk av selskapets sensorer i en rekke produkter som skulle leveres i andre halvår 2015.

Les også

Norsk tekselskap skal levere fingeravtrykk-sensorer til Windows

Børsrakett

Next Biometrics har vært en av de virkelige rakettene på Oslo Børs denne høsten. Selskapets aksje har den siste måneden steget over 240 prosent, og løftet seg før avsløringen 9,5 prosent i gårsdagens handel.

Oppgangen startet etter at svenske Greenbridge Partners kom inn på eiersiden gjennom en rettet emisjon på 120 millioner kroner. Disse fungerte som bjellesau blant svenske investorer, og sendte interessen til værs på den andre siden av grensen.

Aksjen har svingt som en jojo i dagens handel, men er nå opp 1,54 prosent til 165,0 kroner på en ellers rød børs.

Les også

Dette er biometriselskapets «mystiske storkunde»

Les også

Disse produktene vil Apple trolig vise frem

Les også

Her tester konsernsjefene mobilbetaling

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Next Biometrics

Flere artikler

  1. Dette er biometriselskapets «mystiske storkunde»

  2. Til himmels etter «Apple-effekt»: Slik ble biometriaksjene børsraketter

  3. Next-sjefen: – Det er ikke vår sak

  4. Annonsørinnhold

  5. – En reise fra håp til fortvilelse

  6. Dette er årets flopper og topper på Oslo Børs