LØFTET I PLUSS AV USA: Oslo Børs stanger i teknisk tak

- Bryter vi gjennom 380, kan vi se at markedet skyter fart, sier meglersjef Rolf Otto Hansen.

Publisert:

Lederen for aksjebordet i Sparebank1 Nord-Norge peker på at volumet på Oslo Børs for tiden er lavt.

- Det sitter mange på gjerdet for øyeblikket, og det finnes mye kapital som kan finne veien til børsen dersom vi bryter gjennom 380-merket, sier Hansen til E24.

Mandag lå Oslo Børs lenge i minus, på tross av at de europeiske markedene lå i pluss, råvaremarkedene steg og futurene i USA indikerte oppgang. Først da USA-børsene åpnet, og viste seg å stige mer enn ventet, klatret Hovedindeksen gjennom startmerket.

Da børsen stengte viste indeksen en oppgang på 0,7 prosent til 378,36 poeng.

Teknisk motstand

Teknisk analyse indikerer motstand for Hovedindeksen på 380 poeng, og Hansen tror det må en ekstra puff til for å sende børsen gjennom dette nivået.

- Vi trenger noen nye innspill. Og siden vi er utenfor resultatsesongen, må det komme fra den store økonomien, sier meglersjefen.

Denne uken kommer det viktige tall fra det amerikanske boligmarkedet både tirsdag og torsdag, i tillegg til at den amerikanske sentralbanken holder møte tirsdag. Dette møtet vil ikke resultere i noen renteendring, men investorer fra hele verden er likevel spent på uttalelsene i etterkant og tolkningene av det som kommer ut av møtet.

Er signalene gode, kan det jo være at disse hendelsene kan være de "innspillene" Hansen etterlyser. Og i så fall kan børsen få en skikkelig dytt.

- Passerer vi 380, tror jeg vi vil se aktiviteten øke på børsen. Da vil det komme nye penger til, ettersom investorene vil være redde for å stå igjen på perrongen når toget går. Dermed kan vi få noen gode uker på børsen fremover, sier Hansen.

- De siste ukene har jo allerede vært "litt bull", legger Hansen til, med henvisning til aksjemarkedets terminologi for et oppadgående marked.

- Et amerikansk veddemål

Selv om vi for øyeblikket er utenfor resultatsesongen, vil det amerikanske cruiserederiet Carnival tirsdag presentere sitt resultat for tredje kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår).

Det kan gi store kursutslag hos konkurrenten RCL

OSE

RCL

, som er notert på Oslo Børs.

- Jeg er usikker på denne, men i hovedsak er dette et veddemål på amerikansk økonomi. Dersom amerikanerne øker forbruket, vil det dryppe på cruisenæringen. Og da kan dette være en svært hyggelig aksje, sier Hansen.

En mer robust investering synes Hansen at Yara er. Her stiger prisene på kundenes produkter - altså i landbruket - og det driver opp prisene på Yaras produkter.

- Prisene er gode, samtidig som gassprisene, som Yara bruker i produksjonen, er fallende. Det gjør det til et aksje i medvind, sier Hansen.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om