Cloudberry vil på hovedlisten på Oslo Børs

Fornybarselskapet Cloudberry ønsker å flytte fra Euronext Growth til hovedlisten på Oslo Børs. - Et naturlig neste steg for oss, sier konsernsjef Anders Lenborg, som også vurderer å hente mer penger.

Konsernsjef Anders Lenborg i Cloudberry Clean Energy.
Nytt fra børsselskapene
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Cloudberry Clean Energy ble notert på Euronext Growth i fjor, og vil nå over på hovedlisten på Oslo Børs.

– Vi øker vår portefølje av eiendeler innen vann- og vindkraft i Norden betydelig, og det å flytte til hovedlisten er et naturlig neste steg for oss, sier konsernsjef Anders Lenborg i Cloudberry i en melding.

Selskapet har hyret inn Carnegie og Pareto Securities for å håndtere overføringen til Oslo Børs, og vil vurdere å hente penger i markedet for å utvikle sine prosjekter.

Les også

Cloudberry henter direktør fra Norwea

Bygger ut flere prosjekter

Cloudberry jobber med flere fornybarprosjekter, og sier at det venter å ta endelig investeringsbeslutning for vindanlegget Hån i andre kvartal 2021, og Duvhällen-vindprosjektet i 2022.

Hån er et mindre vindprosjekt i svenske Värmland, og utgjør investeringer på rundt 300 millioner kroner, ifølge Cloudberry. Etter planen skal det ha en kapasitet på 21 megawatt, som kan gi en årsproduksjon på 88 gigawattimer (GWh).

Duvhällen-prosjektet er ventet å starte opp i 2023, og investeringene er anslått til 620 millioner kroner. Selskapet har så langt ikke sikret finansiering eller tatt noen investeringsbeslutning for dette prosjektet.

Selskapet har avtale om å kjøpe to mindre vannkraftverk, Nessakraft i Balestrand og Bjørgelva Kraft i Sørreisa. Disse to ventes å være i normal produksjon i juni, med en årsproduksjon på henholdsvis syv og 34 GWh.

Cloudberry har også avtale om å kjøpe vannkraftverket Åmosfoss med årlig produksjon på 23 GWh. Dette skal stå ferdig i andre halvdel av 2021.

Selskapet eier også 15 prosent av Odal-vindkraftverket på 162 megawatt, som vil få en årlig produksjon på 0,53 terawattimer (TWh). Partnerne i prosjektet som er under utbygging er KLP og Akershus energi. Cloudberry har en opsjon på å øke eierskapet til 33,4 prosent innen 30. juni i år.

I tillegg utvikler Cloudberry et vindprosjekt på grunt vann på den svenske innsjøen Vänern, sammen med partneren Downing LLP. Cloudberry vil eie 20 prosent etter at prosjektet er ferdig. I tillegg jobber Cloudberry med flere mulige utbygginger i Østersjøen i en helt annen størrelsesorden. Disse prosjektene kan ifølge selskapet bli på totalt 1.200 til 1.500 megawatt.

Les også

Satser på havvind i Sverige: Mener Norge henger etter i landskampen

Cloudberry kjøper vannkraftselskap
Les også

Kraftig oppgang i produksjonen av vindkraft

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Euronext Growth
 3. Cloudberry Clean Energy
 4. Pareto Securities
 5. Carnegie
 6. Aksjelive
 7. Fornybar energi

Flere artikler

 1. Cloudberry henter direktør fra Norwea

 2. Aker Offshore Wind favoritt til havvindprosjekt i Japan

 3. Aker Horizons øker lånefasilitet til fire milliarder kroner

 4. Aker Offshore Wind tjener fortsatt ikke penger

 5. Slik gikk det med Røkkes grønne selskaper