Nel og Kahoot hver sin vei på negativ Oslo Børs

Nel falt og Kahoot steg på Børsen, som endte med nedgang tirsdag.

FALT: Hovedindeksen endte med en nedgang på 0,55 prosent.
  • Eivind Bøe
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Hovedindeksen falt tirsdag og endte med en nedgang på 0,55 prosent til 1.090,97 poeng.

Av enkeltaksjer falt Nel 6,05 prosent til 17 kroner. Nedgangen kommer etter nyheter om at selskapet Cummins vil bygge en PEM elektrolysør-fabrikk («Proton Exchange Membrane») i Guadalajara i Castilla-La Mancha med kapasitet på rundt 500 megawatt per år og skalerbar til over 1 gigawatt per år. Samtidig har Cummins inngått en avtale med Iberdrola for hydrogenverdikjedesamarbeid i Spania og Portugal.

Nel ble tidligere i år tildelt kontrakt av Iberdrola for en 20 megawatt PEM-løsning til et gjødselprosjekt i Spania for leveranse i 2021, samt at selskapene inngikk en intensjonsavtale om et produksjonsanlegg for grønn hydrogen med kapasitet på 200 MW innen 2023.

Til TDN Direkt sier konsernsjef Jon André Løkke i Nel at premissene i initiativet som ledet til avtalen Iberdrola annonserte med Cummins mandag ikke ville være i Nel sin interesse, og Nel valgte derfor å ikke delta.

Kahoot steg på sin side 9,61 prosent til 65 kroner. Aksjen har steget den siste uken sett under ett, i kjølvannet av en kraftig nedgang så langt i år. Det siste året er aksjen opp 126 prosent.

Ellers var Equinor ned 1,07 prosent til 177,36 kroner. Oljeprisen er omtrent flat eller svakt opp for dagen, til 68,5 dollar.

Norwegian endte med en nedgang på 18,09 prosent etter at aksjen ble stanset flere ganger i handelen tirsdag.

Nordic Semiconductors steg 4,76 prosent til 228,8 kroner. DNB Markets skrev i en oppdatering tirsdag at selskapets databrikke nRF52840 er funnet i fjernkontrollen til den nye Apple 4K TV.

«Vi har nettopp gjennomført en nedbrytning av Apple 4K TV og funnet Nordics nRF52840 i fjernkontrollen. I tillegg til å være en solid volumbidragsgiver for Nordic, ser vi det nye design-vinnet med Apple (som erstatter en CSR-basert Qualcomm brikke) som en solid indikasjon på deres konkurranseevne i markedet,» skriver DNB Markets med henvisning til AirTag og HomePod Mini.

Les også

Britisk hedgefond satser på mer Nel-ras – er største shortselger

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oslo Børs
  2. Kahoot
  3. Nel

Flere artikler

  1. Oslo Børs stengte i rødt - Kahoot falt nesten 8 prosent

  2. Oslo Børs falt tross oljeopptur – kraftig nedgang for Kahoot

  3. Svak oppgang på Oslo Børs etter mandagens uro

  4. Oslo Børs ble dratt ned av oljeprisfall

  5. Oslo Børs steg mens Nel falt kraftig etter salgs-anbefaling