Investorenes aksjekjøp

Mølsæter klar for å være med på noteringsrushet: – Mange spennende muligheter

Forvalteren øyner riktignok en «åpenbar» børsnoteringsboble i fremtiden.

Martin Mølsæter har stor tro på energiaksjer. Disse var en stor taper gjennom coronakrisen, men har hentet seg noe inn den siste tiden.

Marius Lorentzen/E24
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

Meglerhus-sjefer melder overfor E24 om at de har nok å holde fingrene i fremover, med titalls noteringskandidater på blokken ved inngangen til det nye året.

Det kommer på toppen av et ellevilt noteringsrush på Oslo Børs gjennom fjoråret.

Les også

Mølsæter har snudd krisen: – Porteføljen har vært ekstremt utbombet

– Mange spennende muligheter

Martin Mølsæter i First Fondene, som tidligere har jaktet aksjer med Øystein Stray Spetalen, er ikke fjern for å kaste seg på gjennom fondene han forvalter i år.

– Vi ser at det fortsatt vil være mange spennende muligheter blant nye børsnoteringer i 2021, skriver han i en fersk rapport.

Overfor E24 trekker han frem fjorårets mange børsnoteringer som en av årsakene til at fondene hans endte året som helhet i pluss.

– Det gir aktive og relativt små fond som mine to mulighet til å sette seg inn i et case på et tidlig tidspunkt, lenge før de blir bredt markedsført og enda lenger før de kommer inn i en indeks og må kjøpes av indeksfond, forklarer forvalteren.

Sistnevnte betyr at penger pøses inn i aksjen og gjerne sender kursen opp.

Mølsæter understreker at det grønne skiftet «har gitt ekstra spennende muligheter» – siden det har vært såpass få grønne aksjer på børs tidligere.

Mange av nykommerne i fjor var nettopp selskaper som satser på fornybar energi, gjerne omtalt som grønne aksjer.

– Ikke alle børsnoteringer er like interessante, men bare å få muligheten til å vurdere over 50 selskaper på ett år gir jo åpenbare attraktive investeringsmuligheter.

Les også

Analytiker venter grønt børsløft for miljøverstinger: – Bare å se på Equinor

– Blir fristet

Forvalteren kobler den sterke interessen for nye børsnoteringer med stimulansene fra sentralbanker verden over i kjølvannet av coronakrisen.

– Det medfører store pengestrømmer inn i aksjemarkedene. Og de som selger aksjene sine i den prosessen, har jo som oftest god råd og ønsker fortsatt å reinvestere i aksjer.

Situasjonen skaper imidlertid et underskudd på aksjer, som betyr at selskapene enten må investere i ny produksjonskapasitet og derfor trykke opp nye aksjer, eller så må flere selskaper børsnoteres for dekke etterspørselen, påpeker Mølsæter.

– Siden aksjer innen de «hotte» sektorene blir priset så mye opp på børsen, blir mange unoterte selskaper i disse sektorene fristet til å børsnotere seg. Selv med betydelig rabatt i børsnoteringen i forhold til de sammenlignbare selskapene på børs, blir fristelsen for stor for sulteforede gründere.

Martin Mølsæter er positiv til verdiaksjer, altså aksjer som er priset lavt i forhold til forventet inntjening.

Marius Lorentzen/E24
Les også

Spetalen med short-smell på 30 millioner i grønn aksje

Venter ikke smell med det første

Mølsæter mener situasjonen «helt åpenbart» kan gi bobletendenser i aksjemarkedet på sikt.

Forvalteren føler seg uansett trygg på egne vegne. Fondene hans vil aldri ha mer enn 10 til 15 prosent av kapitalen i helt nye børsselskaper påpeker han.

– Med kun litt over en milliard i mine to fond under forvaltning, vil fondene mine komme seg raskt ut hvis jeg ser tydelige tegn på at boblen sprekker. Og uansett tror jeg ikke børsnoteringsboblen vil sprekke med det første.

Les på E24+

Fire grunner til at tek-optimistene bør begynne å bekymre seg

– Ser veldig positivt ut

Mølsæter trekker frem at mange av de ferske selskapene der han bidro med penger i fjor, ga en avkastning på mellom 50 og 100 prosent bare på første dag med handel.

Den tidligere aksjeanalytikeren var i fjor blant annet med i noteringene av Røkke-selskapene Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind.

Begge de grønne aksjene skjøt til himmels i etterkant.

I desember var han også med i noteringen av Nordic Aqua Partners, som skal bygge landbasert lakseanlegg i Kina.

Siden har aksjen steget 12 prosent.

Mølsæter har nå brukt tiden på å snakke med en rekke nordiske meglerhus.

– Utsiktene for årets første halvdel ser veldig positivt ut med tanke på antall nye selskaper som vil på børs. En av verdens største innen børsnoteringer, Goldman Sachs, indikerer at de aldri har hatt en bedre ordrebok i Europa på nye selskaper som skal på børs, påpeker han.

Les også

Fredriksen-topp: – Helt bonanza i fraktmarkedet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Investorenes aksjekjøp
  2. First Generator
  3. Børsnotering
  4. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Hjørnesteinsinvestor Spetalen kjapt borte fra lakseliste

  2. Mølsæter har snudd krisen etter rekordmåned: – Porteføljen har vært ekstremt utbombet

  3. Gruveaksje til værs – Spetalen har kjøpt for over 20 mill. kroner

  4. Spetalen trosser millionsmell – øker veddemål på hydrogenras

  5. Suksessinvestor Andreas Hofstad (25) med milliontap i fjor