Slik var første periode av Aksje-NM: Børsfall og et flertall av deltagerne i minus

Flere av tungvekterne på Oslo Børs reagerte negativt på kvartalstall og var med å senke Børsen i forrige uke. I Aksje-NM var Funcom mest omsatte aksje – mens et flertall av deltagerne endte uken på minussiden.

NY AKSJE-NM-UKE: Etter en uke preget av fall blant flere tungvektere på Børsen, er det nye muligheter til å ta gevinst og vinne premier i Aksje-NM denne uken. Resultatrushet fortsetter.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Aksje-NM går nå inn i sin andre hele uke av konkurransen. Mesterskapet har dermed lagt åtte dager bak seg – åtte dager som for et flertall av deltagerne har vært preget av negative kursreaksjoner etter resultatrapporter fra tungvekterne på Oslo Børs.

Av drøye 17.000 deltagere hadde bare omtrent 4.800 positiv avkastning etter første periode av konkurransen. Selv om en del deltagere fortsatt har hele kontantbeholdningen intakt og dermed null prosent i avkastning, er det likevel nær dobbelt så mange som er i minus som i pluss.

Det betyr samtidig gode muligheter for nye deltagere til å hevde seg i toppen og være med i kampen om flotte premier! Selv om konkurransen er i gang, er det ikke for sent å melde seg på. Det kan du gjøre her!

– For store forventninger

Investeringsøkonom Tom Hauglund, som selv deltar i Aksje-NM, påpeker at Oslo Børs har vært svakere enn amerikanske børser i denne perioden.

– Den kraftige oppgangen som mange selskap fikk etter at Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget har skapt for store forventninger til resultatsesongen. Vi ser nå at tungvekterne skuffer, med noen få unntak, og er med å senke børsen, sier Hauglund.

Det samme var aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets inne på før helgen:

– Det ser ut som om rapportene har vært noenlunde ok, men reaksjonen i aksjekursene har vært ganske svak. Forventningene har kanskje vært enda litt høyere enn det som lå i analytikernes estimater, sa han til E24 fredag.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

Børsvinner og -taper på Oslo Børs

92 av aksjene notert på Oslo Børs falt forrige uke, mens 119 steg i samme tidsperiode. Solstad var børsvinner, etterfulgt av Bergen Group, Incus Investor, North Energy, Prosafe og Interoil.

Motsatt endte Farstad, RenoNorden, EMAS Offshore, SeaBird Exploration, Storm Real Estate, Norske Skogindustrier og Deep Sea Supply uken på bunnen av listen.

Det var en svært turbulent uke i offshore. Etter restruktureringsmeldingen i Farstad og sammenslåingen mellom Solstad, Farstad og Deep Sea Supply, fikk denne sektoren både børsvinner og børstaper samme uke.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

Forrige uke leverte dessuten en hel rekke selskaper resultater for fjerde kvartal 2016. Resultatrushet fortsetter denne uken, når mer enn 70 selskap skal legge frem tall i løpet av tirsdag, onsdag og torsdag (se faktaboks nederst i artikkelen).

Funcom mest omsatt i Aksje-NM

I første periode av Aksje-NM har mest omsatte aksjer vært Funcom, Farstad, Seadrill, Aker BP og Targovax – i den rekkefølgen.

Den aller mest populære aksjen blant deltagerne hittil har altså vært Funcom. Aksjen begynte uken med opptur og steg ytterligere tirsdag etter at selskapet la frem salgstall for det nye spillet Conan Exiles, men snudde så ned før den igjen løftet seg litt mot slutten av uken.

Aksje-NM-deltager Karl Oscar Strøm i Pareto Securities har selv fulgt litt med på Funcom-aksjen.

Han understreker viktigheten av å følge tett med på posisjonene når man handler i en slik type aksje.

– Folk som liker å handle børsraketter må vite at de i likhet med vanlige nyttårsraketter ofte har en bane som går rett opp og så – pang – ned igjen, sier han.

Les også

Aksjeskolen: Aksjemarkedet fra A til Å

– Fra mitt synspunkt er jobb nummer én for en trader å sørge for at man ikke taper for mye på de posisjoner man tar. Kjøper du Funcom, for eksempel på 5 kroner fordi du tror den skal til 10 kroner, må du ha et aktivt forhold til hvordan du agerer etter hvert som kursen utvikler seg. Man må ha en «plan B», fortsetter Strøm.

– For eksempel: Ut hvis den faller til 4,80. Har du den type vurderinger vil du aldri ta så store tap. Nøkkelen til suksess i aksjemarkedet er å kontrollere nedsiden. Oppsiden tar hånd om seg selv over tid.

Nysgjerrig på hvordan det gikk med Hauglund og Strøm første uke i konkurransen? Les mer om det her!

Resultatrushet fortsetter

Blant selskapene som legger frem tall denne uken finner vi flere som er populære blant Aksje-NM-deltagere. Mandag slipper RenoNorden tall, tirsdag er det blant andre Gaming Innovation Group sin tur, onsdag kommer tall fra Nel, og torsdag venter både InterOil Exploration, North Energy, Rec Silicon og Targovax. Hele oversikten får du her:

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Vant Aksjeligaen i juni:
    – RenoNorden brakte meg til topps

  2. Statoil i Aksje-NM – ja eller nei?

  3. – Det gjelder å ta skyhøy risiko

  4. Annonsørinnhold

  5. – Det er lenge siden jeg har sett noe lignende

  6. To dager igjen av Aksje-NM: Slik er ståa før sluttspurten