Resultatsesongen gir mulighet for å se på noen storfisker på børs. Det gjør Investtech denne uken.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Kommentar: Tungvektere sier kjøp etter resultatrush

Mange av børsens tungvektere har lagt frem resultatene for første kvartal denne uken. Vi har sett på tre av dem.

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Statoil la frem selskapets Q1-rapport onsdag 25. april.

Siden bunnen i juli i fjor og brudd opp fra en rektangelformasjon, har aksjen steget cirka 50 prosent og ligger fortsatt i en fin stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer stadig økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjer i stigende trendkanaler på Oslo Børs steg i perioden 1996 til 2015 i snitt 2,3 prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling på tre måneders sikt. Se detaljene på trendbibelen.no.

Vil du lese flere børskommentarer? Hva med «Kjos var en regnskapsregel unna tapt egenkapital» (for abonnenter)

Aksjen gikk til all time high på torsdag og kursdiagrammene viser ingen motstand over dagens nivå. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved cirka 185 kroner på mellomlang sikt.

Det kortsiktige momentet i aksjen er sterkt, med RSI over 70. Dette forsterker det positive kursbildet ytterligere.

Aksjen er negativ på innsidehandler etter at konserndirektør Tim Dodsom solgte 7000 aksjer tidlig i april, men det betyr lite i en samlet positivt vurdering av aksjen.

Foto: Investtech

Petroleum Geo-Services rapporterte Q1-resultatene torsdag 26. april. Investorene svarte med å sende aksjen opp 14 prosent, til det høyeste nivået siden tidlig 2016.

Aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette viser at investorene over tid har betalt stadig høyere priser for å kjøpe aksjer i selskapet. En videre oppgang indikeres.

Lest denne? DNBs pangresultat kan starte nytt kursløft (for abonnenter)

Volumbalansen er positiv og indikerer at kjøperne er aggressive og går opp i pris for å få kjøpt aksjer, mens selgerne er passive. I tillegg er det kortsiktige momentet positivt, med RSI over 70. Disse forholdene styrker aksjen ytterligere.

Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved 31 kroner. Neste motstandsnivå er ved 54 kroner på lang sikt, opp 60 prosent. Det er nå støtte ved 31 kroner på mellomlang sikt, ned åtte prosent, Dette gir et positivt forhold mellom risk og reward i aksjen.

Aksjen er volatil og svinger i gjennomsnitt med 28 prosent på månedsbasis. En investering i PGS vil dermed innebære høy risiko.

Foto: Investtech

Gjensidige Forsikring rapporterte resultatet for første kvartal onsdag 25. april, og investorene svarte med å sende kursen kraftig ned på høyt volum.

Allerede tidlig i mars brøt aksjen den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Det er nå også utløst salgssignal fra en liten hode-og-skuldre-formasjon, og den tidligere støtten ved 129 kroner er brutt.

Volumbalansen er svært negativ. Dette tilsier at aksjen har falt på høyt volum og indikerer at selgerne er aggressive, og stadig går nedover i kurs for å bli kvitt aksjene sine.

En videre nedgang er signalisert.

Foto: Investtech
Les også

Kommentar: Tre potensielle kursraketter