Kraftig bitcoin-oppgang

Kryptovalutaen stiger til nye rekordhøyder etter økt Asia-handel og politisk risiko.

STIGER STADIG: Bitcoin fortsetter å nå nye høyder, spesielt etter at Japan tillot kryptovalutaen og verden går inn i en politisk ustabil fremtid.

Foto: Benoit Tessier Reuters
  • Eilin Lindvoll
Publisert: Publisert:

Lørdag satte bitcoin ny rekord da kursen nådde 2.061,88 dollar, det samme som 18.179 kroner, en oppgang på 4.5 prosent, melder CNBC.

Bitcoin-oppgangen skyldes økt etterspørsel fra japanske og kinesiske investorer, hvor Japan sto for nesten 55 prosent av handelsvolumet, en økning på 40 prosent fra torsdag.

Japanske yen har per i dag den største andelen av verdens bitcoin-handel, som bidrar til å presse prisen på kryptovalutaen oppover, skriver CNBC.

Fredag morgen var bitcoin-kursen på intet mindre enn 1.951,87 dollar, tilsvarende 17.209 kroner, hvilket er en oppgang på mer enn seks prosent fra forrige uke, ifølge CNBC.

Det vil si at bitcoin har en samlet markedsverdi på 31,89 milliarder dollar, nesten 281,3 milliarder kroner.

BRASIL BOOSTER BITCOIN: Korrupsjonsanklagene mot den brasilianske presidenten Michel Temer skaper poltisk usikkerhet, som videre hever verdien til kryptovalutaen bitcoin.

Foto: Ricardo Botelho AP

– Buffer mot politisk kaos

Bitcoin har tidligere fungert som en sikkerhet for investorer når det hersker politisk ustabilitet, og både i Brasil og USA er den politiske usikkerheten stor.

Den brasilianske presidenten Michel Temer blir anklaget for korrupsjon, mens det ulmer i Det hvite hus etter at president Trump sparket FBI-sjef James Comey og presidentens sikkerhetsrådgiver Michael Flynn anklages for russisk samarbeid. I tillegg spekuleres det i om Trump klarer å levere på valgløftene sine angående skatt, deregulering og investeringer i infrastruktur.

– Bitcoin-handel fungerer som en buffer mot politisk kaos, sa Brian Kelly til CNBC torsdag etter at bitcoin-aksjen steg med 3.5 prosent.

Kelly leder sitt eget investeringsselskap BK Capital, som spesialiserer seg på global makro- og kryptovalutainvesteringer.

Bitcoin i nettbanken

Les også

Nå får du bitcoin i nettbanken: – Kan ikke fornekte ny teknologi

I forrige uke åpnet Skandiabanken en ny funksjon, hvor kundene deres får oversikt over deres plasseringer i kryptovaluta direkte i nettbanken.

I første omgang tilbys tjenesten til kunder som benytter bankens betalingsløsning, og kjøp og salg må fortsatt gjøres i andre kanaler.

– Etter at Japan erklærte bitcoin for en lovlig valuta, framstår kryptovalutaen som mer stabil enn tidligere. I tillegg får stadig flere nordmenn øynene opp for digitalvalutaen, sa Christoffer Hernæs, leder for innovasjon og utvikling i Skandiabanken, til E24 i forbindelse med den nye nettbankfunksjonen.

Les også

– Svekker troen på at han vil få gjennomført endringene han lovet

Les også

Trump-uro på Wall Street drar ned Oslo Børs

Les også

Investtech: Salgssignaler i fire aksjer

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin
  2. Aksjer
  3. Japan

Flere artikler

  1. Bitcoin har steget 40 prosent i august: – Tjener på den geopolitiske spenningen

  2. Tror thanksgiving står bak ellevill bitcoin-oppgang

  3. Bitcoin faller til laveste på en måned – ned 26,01 prosent denne uken

  4. Kraftig bitcoin-fall etter Trumps kritikk av kryptovaluta

  5. Ny kraftig bitcoin-oppgang gir prisrekord