I dag kommer rapporten Øystein Olsen venter på

Meglerhus spår børsnedgang før den viktige rapporten som kan påvirke rentebanen slippes.

VIKTIG TILBAKEMELDING: Fredag offentliggjør Norges Bank sin rapport Regionalt Nettverk som sentralbanken lytter nøye til. Her er sentralbanksjef Øystein Olsen avbildet.

Kyrre Lien
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Klokken 10 fredag formiddag offentliggjør Norges Bank sin rapport Regionalt Nettverk. Det er en undersøkelse sentralbanken utfører blant bedrifter over hele landet, for å få en pekepinn på den økonomiske utviklingen.

Resultatene fra rapporten kan få stor betydning for hva sentralbanken bestemmer å gjøre med renten og rentebanen på rentemøtet neste torsdag.

«Trolig vil nettverksbedriftene rapportere om en moderat produksjonsutvikling, om lag på nivå med nivået i forrige undersøkelse i mai. Om bildet viser seg å være svakere enn dette, vil det i seg selv bidra til å dempe oppjusteringen av rentebanen neste uke», skriver DNB Markets i en kommentar før rapporten.

LES OGSÅ: Aksjerally brutt i Asia

Oljeprisen peker på sin side nedover fredag morgen. Et fat nordsjøolje (Brent spot) er ned 0,15 prosent til 111,6 dollar, mens et fat amerikansk lettolje (WTI spot) er ned 0,18 prosent til 108,4 dollar.

Mange tall fra USA

Det er imidlertid ikke bare i Norge vi får servert viktige makrodata fredag.

Fra svensk side får vi reviderte veksttall for andre kvartal, mens eurosonen offentliggjør tall for utenlandshandelen i juli.

I USA slippes en hel rekke makrotall i løpet av dagen.

Klokken 14.30 slippes både produsentprisindeksen og detaljhandelstall.

Produsentprisene (uten mat og energi) er ifølge konsensustall fra Bloomberg ventet å ligge stabilt på 0,1 prosents vekst fra juli til august.

LES OGSÅ: Globale selskaper tror på kinesisk oppsving

Detaljhandelstallene er ventet å vise salgsvekst på 0,5 prosent i august, opp fra 0,2 prosent i juli.

Klokken 15.55 slippes indeksen for forbrukertillit i september. Den er ikke ventet å justere seg noe særlig fra august-nivået på 82,1 poeng. Klokken 16.00 slippes tall for bedriftenes lagerbeholdning, som er ventet å øke med 0,3 prosent i juli.

Les også

Bionor fikk inn pengeneNew York-børsen tar pustepauseTwitter vil på børs

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. I dag kommer talleneOlsen venter på

  2. Vil Oslo Børs klare å snu?

  3. Tror Wall Street vil løfte Oslo Børs

  4. Norske bedrifter:Svakere vekst

  5. Sjeføkonom: Øker sjansen for rentekutt