Investtech ser på tre aksjer du bør unngå å sitte med i sin analyse.

Kommentar: Tre aksjer du bør selge

 Aksjer som allerede har falt, skal fortsette å falle i følge Investtechs forskning. 

Dagens rare
 • Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Det viser tidligere forskning på momentumindikatoren RSI, men også nylig publisert statistikk i Investtechs Trendbibelen.

Nordiske aksjer som har ligget i fallende trender har på tre måneders sikt gått 2,8 prosentpoeng svakere enn gjennomsnittlig utvikling på børsindeksene. Enda verre er det imidlertid med aksjer som har brutt ned gjennom gulvet i fallende trender. Disse har gått hele 7,3 prosentpoeng svakere.

Grafen viser kursutvikling til norske aksjer som i perioden 1996 til 2015 brøt ned gjennom gulvet i fallende trendkanaler på mellomlang sikt (rød kurve), sammen med aksjer som brøt opp gjennom taket i stigende trender (blå kurve). Den sorte kurven er gjennomsnittlig utvikling til Hovedindeksen.

TGS Nopec Geophysical har gitt salgssignal fra flere kursformasjoner og ligger i en fallende trendkanal på mellomlang til lang sikt.

Kursen har nå også brutt ned gjennom den tidligere støtten ved 120 kroner og et nytt salgssignal er utløst. Et videre fall for seismikkjempen indikeres.


Seadrill ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Investorer har stadig gått lenger ned i kurs for å bli kvitt aksjene sine. En videre økning i pessimismen, med fortsatt kursfall, indikeres.
Aksjen har kortsiktig støtte ved 23,70 til 25,40 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp de kommende dagene. Et brudd under 23,70 vil imidlertid utløse et nytt salgssignal i aksjen, og kursen kan da lett falle ytterligere 20 prosent eller mer.

BW LPG har brutt ned gjennom gulvet i en fallende trendkanal. Volumbalansen er negativ og aksjen er oversolgt på RSI. Alle disse tre kvantitative forholdene har statistisk predikert en videre negativ utvikling for aksjen, så selv om kursen allerede er kraftig ned, er dette en aksjen vi anbefaler at man holder seg unna.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagens rare
 2. Oslo Børs
 3. Seadrill
 4. BW LPG
 5. Investtech

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Frykt for fall i tre aksjer

 2. «To aksjer har utløst sterke salgssignaler, mens en roper kjøp»

 3. Ukens Investtech-analyse: Disse selskapene sier kjøp, selg og hold

 4. Selg disse oljeserviceaksjene

 5. Tre aksjer med kjøpssignaler