– Må være forberedt på å ta kampen når den kommer

De Evry-ansatte venter at det som etter alle solemerker blir selskapets nye eier, vil stramme grepet rundt selskapets virksomhet.

KAN BLI SOLGT: Tillitsvalgt John Chr. Hanssen i Evry fortellers at det summes i gangene i selskapets kontorer.
Publisert: Publisert:

– Det snakkes om dette, og det er naturlig, sier tillitsvalgt John Chr. Hanssen i Evry til E24.

Man trenger ikke være noe geni for å skjønne at budet fra investeringsfondet Apax er den store «snakkisen» på Evrys hovedkontor på Fornebu etter at meldingen kom mandag.

Apax ønsker å kjøpe hele Evry til 16 kroner per aksje, hvilket gir en selskapsverdi på 4,28 milliarder kroner.

– Vi har vært orientert i prosessen, og våre ansatte i styret har vært med på behandlingen. Så vidt jeg vet støtter de styrets anbefaling, sier Hanssen.

Fokus på rettighetene

Apax er et London-basert private equity-selskap, og har vært rådgiver for fond med over 30 milliarder euro i forvaltningskapital. Slike fond blir gjerne omtalt som aktive eierfond på norsk, og det ligger i deres natur at de vil ha en hånd på rattet dersom budet går igjennom.

– Uansett hvilke eiere vi får inn preges vi av hva de vil med selskapet. Dette er et investeringsselskap som driver med aktivt eierskap, i motsetning til de eierne vi har hatt, som har vært passive eiere. De ønsker nok styring på hvordan ting gjøres. Vi må være forberedt på å ta den kampen når den kommer, sier Hanssen.

Han mener at det er både fordeler og ulemper med at selskapet nå ser ut til å få inn en finansiell eier, snarere enn en industriell.

– Den diskusjonen vil alltid være der, og det er positive og negative sider ved begge alternativene. Vi må anta at styret har vurdert budet på dette grunnlaget, sier han.

De tillitsvalgte er fornøyde med at hovedkontoret fortsatt vil ligge i Norge, men mener at det viktigste er å sikre opparbeidede rettigheter.

– Det er det som er jobben vår. Vi har fått signaler om at disse vil bli opprettholdt i den løsningen som er valgt, men rettigheter er flyktige i den forstand at de varer så lenge hovedavtalen virker, sier Hanssen.

Ikke planlagt kutt

Ifølge konsernsjef Terje Mjøs er det foreløpig ikke planlagt nye kutt i forbindelse med det forestående eierskiftet, utover det selskapet meldte i høst.

FORTSETTER: Ledelsen i Evry blir sittende dersom budet skulle gå gjennom. Her konsernsjef Terje Mjøs.

Han tror heller ikke at selskapet vil bli splittet opp.

Styret i Evry meldte mandag morgen at det har sikret seg muligheten om å fortsatt lete etter andre tilbydere.

Det betyr at Evry kan velge å kansellere avtalen med Apax dersom et høyere bud på selskapet blir fremmet – med mindre fondet innen fem dager matcher det konkurrerende budet.

Det konkurrerende tilbudet må imidlertid tilsvare en forbedring på minst ti prosent av tilbudsprisen, og Mjøs er skeptisk til om dette kommer til å skje.

– Jeg tror det er svært sannsynlig at denne løsningen blir gjennomført, sier han.

Les også:

Mjøs drar inn 8,6 mill. på Evry -salgMer nettbanktrøbbel for DNB

Publisert:

Her kan du lese mer om