Tyngre for Telenor i Thailand

Inntektsfall for den norske telekjempens datterselskap.

I ILDEN: Telenors resultat fra Thailand ble svakere i det andre kvartalet enn året før. Her konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som legger frem Telenors kvartalsresultat neste uke.
Publisert: Publisert:

Telenor Group slapp fredag frem sine tall for eierskapet i thailandske Dtac. Her fremgår det at selskapet tjente mindre penger i det andre kvartalet enn på samme tid i fjor.

Driftsinntektene endte på 4.029 millioner norske kroner, mot 4.792 millioner i tilsvarende periode i 2013.

Dette ga et fall i driftsresultatet på snaut 8,8 prosent til 831 millioner kroner.

- Utviklingen i driftsinntektene er påvirket av reduksjonen i termineringspris på 55 prosent fra 1. juli 2013, konkurranse og svak makroøkonomi, skriver Telenor i en kommentar.

Termineringsprisen er det en teleoperatør kan kreve for å koble en samtale fra en annen operatør til sitt nett.

Antall Dtac-abonnementer falt med 187.000 til 28.039 millioner. Antall kunder i 3G-nettverket ved utgangen av kvartalet oppgis til 19 millioner.

Dtac, som tidligere har estimert lav, ensifret omsetningsvekst, venter nå flat utvikling innen både abonnements- og trafikkinntekter. Forventet brutto driftsmargin (EBITDA-margin) og investeringskostnader (capex) holdes uendret på 35 til 37 prosent og 13 milliarder bath - omtrent 2,5 milliarder norske kroner.

Omveltninger

Thailand har i perioden gått gjennom et militærkupp.

Telenors Asia-sjef Sigve Brekke har imidlertid spilt ned påvirkningen dette har hatt for Dtac, og beskrevet kuppet som «annerledes».

- Vi sendte med en gang alle de ansatte i Telenor og Dtac hjem da militærkuppet ble kjent torsdag morgen. De var også hjemme fredagen, mens situasjonen fortsatt var uoversiktlig. Men fra mandag morgen var alle tilbake på jobb, sa Brekke til E24 i slutten av mai.

Helt uproblematisk var det dog ikke: Telenor måtte blant annet beklage en uttalelse om militærjuntaen og Facebook.

Bedring for Digi

Dtac-tallene slippes dagen etter at tilsvarende ble offentliggjort for malaysiske Digi. Der økte driftsinntektene til 3.230 millioner kroner i andre kvartal, mot 3.136 millioner i samme kvartal i 2013.

Driftsresultatet ble 1.251 millioner, mot 949 millioner i fjor.

Telenor slipper sine konsernresultater den 23. juli.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om