Norwegian: Har bestilt seks «Dreamlinere» - vil ha 10 til

Prislapp: Én milliard per stykk.

PÅ TURNÉ: Boeings "Dreamliner" landet tirsdag for første gang på Gardermoen. Flyet, som Norwegian har i bestilling, kom til Norge som en del av en verdensturné.
PÅ TURNÉ: Boeings "Dreamliner" landet tirsdag for første gang på Gardermoen. Pilotene Torstein Hoås (tv) og Tomas Hesthammer satt ved spakene da flyet kom fra England.
VELKOMMEN: Boeings "Dreamliner" landet tirsdag for første gang på Gardermoen.
FINVÆRSLANDING: Boeings "Dreamliner" landet tirsdag for første gang på Gardermoen.
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: Norwegian Air ShuttleTicker: NASMarked: OSEOrganiasonsnummber: 965920358TSID:Trade time: 2012-04-30 17:30:00Last: 96.75Close: 99.0Periode: 7days

Tirsdag kveld landet Boeings nye langdistansefly 787 Dreamliner på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Flyselskapet Norwegian har allerede en bestilling på seks eksemplarer av den nye flytypen, men de har - uten å lykkes så langt - forsøkt å skaffe ytterligere 10 stykk.

- Vi er koninuerlig på jakt etter flere fly til langrutene våre. Seks fly av denne typen er ikke nok til å betjene det markedet vi går inn i. Materialiserer det seg en mulighet, så vil vi kunne reagere raskt, sier finansdirektør Frode Foss i Norwegian til Finansavisen (FA).

LES OGSÅ: Norwegian når ikke opp

Etter det avisen forstår skal Norwegian har fortalt finansmarkedet de siste månedene at målet er raskt å nå en kritisk mengde på rundt 15 langdistansefly.

Øverst på ønskelisten
Det nye revolusjonerende flyet har en listepris på én milliard kroner. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har i flere år sagt at Dreamliner har vært øverst på ønskelisten.

- Dette er en viktig milepæl for oss som betyr at vi har tatt et valg med hensyn til flytype. Dreamliner er et fly for fremtiden, med en høy passasjerkomfort og lave driftsutgifter. Lavt drivstofforbruk gjør også at flytypen uten tvil er den mest miljøvennlige vi kunne velge, sa Kjos til E24 i 2009.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om