Nedgang på Oslo Børs – MPC Container Ships falt etter storsalg

MPC Container Ships falt markant etter et gigantsalg fra en storeier, mens Aker Horizons hoppet etter et japansk inntog.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs avslutter dagen ned 0,36 prosent til 1.256,87 poeng.

Indeksen har dermed falt i to dager på rad.

Oljeprisen har på sin side svingt nedover ved stengetid på Børsen. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje for 119,3 dollar i spotmarkedet, ned 1,64 prosent for dagen.

Aker Horizons hoppet etter japansk inntog

Flere enkeltselskaper har kommet med nyheter før børsåpning.

Blant dem er Aker Horizons, som har fått med det gigantiske japanske konsernet Misui som partner i datterselskapet Mainstream, som driver med fornybar energi. Mitsui investerer 5,5 milliarder kroner i Mainstream. Sistnevnte prises til 20 milliarder kroner.

Aksjekursen til Aker Horizons ender opp 12,66 prosent etter å ha steget 33 prosent da handelen åpnet.

I en oppdatering skriver Pareto at de tror mange har spekulert i at Mainstream har falt i verdi siden Aker Horizons gikk inn i selskapet, ettersom børsnoterte konkurrenter har underprestert betydelig. Det er ikke tilfellet ved Mainstream, gitt denne transaksjonen, ifølge meglerhuset.

Storeier med gigantsalg

Rederiet MPC Container Ships har på sin side meldt at storeier Star Spike Limited selger 27,5 millioner aksjer. Det representerer 6,19 prosent av de totale aksjene i rederiet. En annen storeier, CSI Beteiligungsgesellschaft mbH, kjøper 2,75 millioner av aksjene til kurs 25 kroner per stykk.

MPC Container Ships ender dagen ned 12,07 prosent på Oslo Børs.

Hydrogenselskapet Nel ender på sin side dagen ned 8,95 prosent. Selskapet har hentet 1,5 milliarder kroner i en rettet emisjon til kurs 15,3 kroner. Det er en rabatt på knappe 9 prosent rabatt fra forrige sluttkurs.

Styret i Nel vil vurdere en reparasjonsemisjon mot aksjonærer som ikke deltok i den rettede emisjonen.

Les på E24+

Røkke junior knuser skeptikerne

Les også

Moskva-børsen faller målt i dollar, men stiger målt i rubler

Publisert: