Odfjell Drilling snur i pluss

Odfjell Drilling snur fra underskudd i fjor til overskudd i årets andre kvartal.

Dette er boreriggen Deepsea Yantai.
Publisert: Publisert:

Riggselskapet leverer et resultat etter skatt på 26,9 millioner dollar i andre kvartal, sammenlignet med minus 6,3 millioner dollar på samme tid i fjor, ifølge en melding.

Omsetningen steg til 233 millioner dollar, fra 167 millioner dollar på samme tid i fjor.

Brutto driftsresultat (ebitda) var på 85 millioner dollar, fra 81 millioner dollar for ett år siden.

Odfjell Drilling driver blant annet riggene Deepsea Stavanger og Deepsea Nordkapp, som begge har jobbet for Aker BP på norsk sokkel i andre kvartal, Deepsea Atlantic som har jobbet for Equinor på norsk sokkel i kvartalet og Deepsea Bergen som var ferdig med sin siste kontrakt i mars og skal skrotes.

Selskapet driver også riggen Deepsea Aberdeen, som boret for BP og Wintershall på norsk sokkel i andre kvartal.

Oljeprisfall skapte usikkerhet

Coronakrisen og fallet i oljeprisen i fjor økte usikkerheten i markedet for borerigger og oljeservice, påpeker Odfjell Drilling i sin kvartalsrapport. Selv om oljeprisen har steget, har oljeselskapene justert sin aktivitet på kort og mellomlang sikt.

«I tillegg har det sterke skiftet i energidiskusjonen mot fornybare kilder skapt debatt om fremtidens energisammensetning», skriver selskapet.

Det er betydelig overkapasitet i bransjen, og dette kan gi behov for videre oppkjøp og sammenslåinger, påpeker selskapet. Odfjell Drilling ser imidlertid ikke så mørkt på etterspørselen etter selskapets rigger, som tåler et krevende miljø.

Selskapet har en ordrebok på 2,4 milliarder dollar, fra 2,2 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Publisert: